Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Kirazpınar Mahallesi'nde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde öğrenciler için okul yönetimi tarafından bahçede mezuniyet töreni düzenlendi. Tören öncesi velilere gönderilen "Onay formu" ve kız öğrencilerin okul yönetimine göre "Uygunsuz" olan kıyafetleri gerginliğe neden oldu. 

Düzenlenecek Tören Öncesinde Velilere Form Gönderildi

Öğrencilerin ailelerine gönderilen formda;"Milli Manevi değerlere, kılık kıyafet yönetmenliğindeki temel sınırlandırmalara (Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez. Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, kısa pantolon koluz gömlek ve tişört giyemez. Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz)" ifadeleri yer aldı.

Uygunsuz Kiyafet Valilik

Velilerin İmzaladığı Forma Aykırı Giyinen Öğrenciler Törene Alınmadı

Dün akşam saatlerinde düzenlenen törene, yönetmeliğe aykırı geldiği söylenen bazı öğrenciler alınmadı. Bu duruma tepki gösteren öğrenci ve velilere müdahale edilmesi için olay yerine jandarma ekipleri geldi. Okul önünde veliler ve okul yönetimi arasında tartışmalar çıktı.

BİNLERCE KİŞİ BU ETKİNLİK İÇİN DENİZLİ’YE GELDİ BİNLERCE KİŞİ BU ETKİNLİK İÇİN DENİZLİ’YE GELDİ

Gebze Valilik Aciklamasi

Valilik Olaya Müdahale Etti

Kocaeli Valiliği'nin yaptığı açıklamada "Gebze ilçemizdeki bir okulun mezuniyet töreninde meydana geldiği iddia edilen ve bazı sosyal medya hesapları ile basında yer alan iddia ve haberlerle ilgili olarak gerekli incelemeleri yapmak üzere Valiliğimizce iki Eğitim Müfettişi görevlendirilmiştir. Konu tüm yönleriyle incelenmektedir." ifadeleri kullanıldı.