Erzincan İliç’te altın madeninin ardından bu kez de Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde Kayaönü köyü mevkisindeki Polay Madencik’e ait krom madeni ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan dört işçi kurtarıldı. İşçilerin durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde Kayaönü köyü mevkisindeki krom madeni ocağında dün saat 10.00 sıralarında yerin 400 metre altında göçük yaşandı. Bölgeye jandarma, 112 Acil Servis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmaların ardından 4 işçi göçükten kurtarıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, konuyla ilgili inceleme başlatıldığı kaydetti. 

Arpaci Jpg 64996D35B9167

Erzincan İliç’te altın madeninin ardından bu kez de Elazığ Alacakaya’da Polay Madencik’e ait krom madeni ocağında göçük meydana gelmesiyle Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, “Hükümeti görevini yapmaya, insanımızı yaşatmaya davet ediyorum!” dedi.  

Denetimler Artmalı 

Denizli Milletvekili Şeref Arpacı konuyla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama da bunlundu. Açıklamasında, “Madenler göçükle anılmasın artık! İliç'te yaşanan faciada göçük altında kalan işçilerimize ulaşılamamışken, Alacakaya’daki göçük haberiyle yine üzüldük. Madenlerle ilgili derhal denetimlerin artması ve can kayıplarının önüne geçilmesi gerekmektedir. Hükümeti görevini yapmaya, insanımızı yaşatmaya davet ediyorum!” ifadelerine yer verdi.  

AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli