Emekli olduktan sonra yarım kalan hayalinin peşinden giderek üniversite okudu. Azmiyle gençlere taş çıkartarak okuduğu ilk üniversitede bölüm birincisi oldu. Yetmedi üzerine bir daha okumak ve Çivril’e geldi.
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşayan Akgül Atabey liseyi bitirdikten sonra margarin sektöründe laborant olarak çalışmaya başladı. Çalıştığı işyerinden emekli olduktan sonra çeşitli el sanatları kurslarına giden Akgül Atabey kurslarda yaptıkları mozaiklerle ilgili Kıbrıs ve İstanbul’da açılan sergilere katıldı. Kurslarda çok güzel işler başarmasına rağmen hep aklında hayalinin peşinden koşmak vardı Akgül Atabey’in. Hep bir üniversiteyi bitirme hayali kuran Akgül atabey hayalini gerçekleştirmek için üniversite sınavlarına girdi ve 50 yaşından sonra üniversite öğrencisi oldu.
El sanatlarına olan ilgisinden dolayı bu alanda bir eğitim almak istese de Akgül Atabey, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Seracılık Bölümünü kazandı. Derslerinde üstün başarı sergileyen Akgül Atabey okulunu birincilikle bitirdi. Seracılığın yanı sıra aynı zamanda ikinci bir üniversitede daha okuyan Akgül Atabey Anadolu Üniversitesi Aşçılık bölümünü tamamladı.
Artık hayalini gerçekleştirmiş bir değil iki üniversite birden bitirmişti Akgül Atabey. Okulu birincilikle bitirmiş olmasını değerlendirip dikey geçiş sınavlarına girmesini tavsiye eden bir öğretmeninin sözünü dinleyen Akgül Atabey girdiği sınavla geçtiğimiz yıl Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Organik Tarım İşletmeciliği Bölümünü kazandı. Okul kaydını yaptırmayan Akgül Atabey tekrar sınavlara girdi ve bu yıl Kıbrıs’taki Doğu Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü kazandı. Çivril ve Kıbrıs arasında bir tercih yapmak zorunda kalan Akgül Atabey maddi imkanları Kıbrıs’ı karşılamaya yetmeyeceği düşüncesi ile Çivril’i tercih etti. Çünkü emekli maaşı ile hem okuyup hem yaşantısını idame ettirmesi gerekiyordu Akgül Atabey’in.
15 gün önce Çivril’e gelen ve okul kaydını yaptıran Akgül Atabey yurtta kalıyor. Hala eğitime doymayan Akgül Atabey bir taraftan da Çivril Halk Eğitim Merkezinin İngilizce kursu açmasını bekliyor. Gülümseyerek “beni kabul ederlerse ERASMUS yapmayı bile düşünüyorum” diyor.
Türkiye’de biri Konya diğeri Denizli olmak üzere iki üniversitede olan Organik Tarım bölümünden Çivril’i seçtiğini belirten Akgül Atabey; “Bana bir yol açıldı ve o yol beni buraya getirdi. Belki burada organik tarımı yaygınlaştırırım. Su akar yolunu bulur derler ya. Bilmiyorum bakalım hayat ne gösterecek.” diyor.
Tüm kadınlara okumalarını tavsiye eden Akgül Atabey okumanın yaşının olmadığını herkese kanıtlayan canlı örneği olmaktan duyduğu mutluluğu anlatmaya kelimeler yetmiyor.