2016 yılında yapıldı denilen köprü 2022 yılında yeniden yapıldı.

Çivril’de daha önce yapıldı denilen köprünün yapılmadığı ortaya çıktı. Bekirli mahallesinden geçen Menderes nehri üzerine yapılan yeni köprü vatandaşların kullanımına açıldı.

YAPILDI DENİLEN KÖPRÜ YENİDEN YAPILDI

Çivril’in Bekirli mahallesinden geçen Menderes nehri üzerinde yapılan köprü vatandaşların kullanımına açılırken tartışmaları da beraberinde getirdi. Yetkililer 2016 yılında Menderes nehri üzerinde beton bir köprü olduğunu ve yeni bir köprü yapılamayacağını cevabını vermişti. Mahalle muhtarı başta olmak üzere mahalle sakinleri konunun muhatabı birçok kuruma Menderes nehri ve Bekirli mahallesinde köprü olmadığına inandıramamıştı.

2016 yılında Genç Çivril gazetesinin ‘İşte Bu Beton Köprü’ başlığı ile haber yaptığı ve ahşap malzemelerden yapılmış köprü o dönem yeni yapılan beton köprü olarak faaliyet raporlarına geçmişti.

Köy sakinlerinin nehrin diğer tarafında kalan arazilerine ulaşmak için kullandığı tahta ahşap köprünün yıkılmasından sonra yapılmasını istediği köprü için o dönem DSİ Denizli Büyükşehir’in köprüyü yapacağını, Büyükşehir Belediyesi (DESKİ) ise konunun muhatabının DSİ olduğunu iddia etmişti. Dönemin muhtarı Ercan Oktay DSİ nezdinde yaptığı girişim ve müracaatlarda yıkılan ahşap köprünün bulunduğu yerde halen kullanılmakta olan bir beton köprü olduğu cevabı ile karşılaşmış ve köprünün ahşap ve yıkık olduğunu DSİ yetkililerini ikna edememişti.

DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan köprü 2022 yılında vatandaşların kullanımına sunuldu.

2016 yılında yaptığımız Haber

BÜYÜKŞEHİR DSİ DİYOR, DSİ BÜYÜKŞEHİR DİYOR

Mahalle sakinlerinin en büyük sorunu Büyük Menderes’in diğer tarafında kalan tarlalarına veya hayvanları otlatmak için meralara geçememe sorunu.

Menderes’den karşıya geçebilecekleri bir köprü yok konuyla ilgili Bekirli Mahalle Muhtarı Ercan Oktay; “Mendereste sular azken karşıya mucur dökerek kendi imkanlarımızla geçmeye çalışıyoruz fakat sular yükselince geçecek yerimiz yok. Vatandaşımız karşıya geçebilmek için gidiş geliş 50 km yol yapması gerekiyor, köprü olursa 4km gitmiş olacak. Köprü yapılması için Aydın DSİ Bölge Müdürlüğü’ne, Ankara DSİ Genel Müdürlüğü’ne müracaatlarımızı yaptık bize cevap olarak Denizli Büyükşehir DESKİ tarafından yapılacağı bilgisi verildi. Gelen bilgi üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne başvurumuzu yaptık fakat oradan gelen cevapta da DSİ tarafından yapılacağı şeklinde bilgi geldi.” diyerek içinde bulunduğu çıkmazı anlattı.

İşin ilginç yanı ise seneler öncesinde var olan ahşap köprünün yerinde şuan yeller eserken, DSİ raporlarında burada beton köprünün var olması. Bekirli Mahalle Muhtarı Ercan Oktay seçimle göreve geldiği günden buyana menderes üzerine bir köprü yaptırmak için çırpınıyor. Bu çırpınışı sırasında şok olduğu nokta ise seneler önce yıkılmış olan ve şuan izi bile kalmamış olan ahşap köprünün DSİ kayıtlarında beton köprü olarak geçmesi ve halen sağlam olarak görünüyor olması. Yetkililerin gelip yerinde incelemesi de bir işe yaramamış olacak ki hala köprü yapımıyla ilgili bir çalışma yapılmıyor. Çalışmanın yapılmaması bir yana köprü yapımını hangi kurumun üstleneceği ise hala muallakta. Büyükşehir mi yapacak, DSİ mi yapacak?