Tarım fuarına hazırlanan Çivril’de fuar afişlerinin ağaçlara çiviler ile çakılması tepkilere neden oldu. Fuar organizatörü şirketin ilçe merkezi ve mahallelerde birçok ağaca zarar verdiğini belirten vatandaşlar “para kazanmak için ağaçlara zarar veriyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Ekim ayında yapılması planlanan Çivril Tarım Hayvancılık Fuarı için tanıtım ve stant satış çalışmaları başladı. Geçen yıl ilki düzenlenen ve rekor seviyede katılımcı ile tamamlanan fuarın bu yıl bölgenin en büyük tarım fuarlarından biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 19 – 22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek fuara Ege bölgesi ve ülkenin birçok noktasında üretim yapan firma ve yabancı firma temsilcilerinin katılması bekleniyor.

Büyükşehirden Büyük Müjde Büyükşehirden Büyük Müjde

Whatsapp Image 2024 07 29 At 17.25.33-1

Fuarın duyuru ve tanıtım çalışmalarının başlamasının ardından bazı vatandaşlara ağaçlara çivi ile tanıtım afişi çakılmasına tepki gösterdi. Gece saatlerinde ilçe merkezindeki birçok ağaca çivi ile afiş çakıldığını belirten vatandaşlar “ilçe merkezi ve mahallelerde telefon direkleri başta olmak üzere buldukları her yere afiş asmışlar. Direk bulamadıkları yerlerde de ağaçlara çivi ile çakmışlar. Yeşil ve doğa bizim en büyük zenginliğimiz fuarın tanıtım afişlerinin ağaçlara zarar verecek şekilde çakılması çok yanlış” diyerek tepki gösterdiler.

Para kazanma hırsıyla ağaçlara zarar verildiğini belirten bazı doğaseverler de “tarım demek doğa demek, çevre demek, canlılara saygı demek. Fuarı düzenleyen firma bir gecede bulduğu her ağaca çivi ile afiş asmış. Para kazanmak için yeşile doğaya ve ağaca zarar vermekken kaçınmamış” dedi.

Editör: Bülent Çakır