Dolar kurundaki dalgalanmalardan boya sektörü de nasibini aldı. Yaz temizliği yapacak olan müşteriler boya fiyatlarını duyunca ağızları açık kaldı. Çoğu vatandaş yılda bir kere ancak evini boyatırken bazılarının da sadece taşınma esnasında evlerini boyattığını söyleyen boya satan esnaf Abdullah Tataroğlu Genç Çivril Gazetesine sektörü değerlendirdi. Hammaddesi petrol olan boyada yaşanan fiyat artışları boya işi yapanları da stok yapmaya yönlendirdi. Fiyat artışlarından dolayı müşterilerin stok yaptığından söz eden boya işletmecisi Abdullah Tataroğlu, sektörün sıkıntılı olduğunu dile getirerek, dolar kurundaki hareketlilikten dolayı boyaya yüzde 100 oranında zam geldiğini söyledi. Tataroğlu şöyle konuştu; “Boyanın hammaddesi petrokimya bu nedenle pek çok üründe olduğu gibi boyada bundan nasibinin aldı. Fiyat artışları devam ediyor. Piyasada stok dönemi başladı. Şubat ve Mart ayında boyada sıkıntı yaşanabilir. Boya dolarla olduğu için piyasa alt üst olmuş durumda. Boyanın hammaddesi yurt dışından geliyor. Boyanın hammaddesi petrol. En çok etkilenen sektörlerden bir tanesi boya sektörü oldu” diye konuştu.

Boya

Çameli’de Tarım Sempozyumu Yapıldı! Çameli’de Tarım Sempozyumu Yapıldı!

 “Sektörüne Gelen Zam Kadınların Temizlik Aşkına Engel Olamaz”

Boya ürünlerinde birçok kalemde zam geldiğinden söz eden Tataroğlu; “Beyaz boyadan tinere tavan boyasından duvar boyasına her şeye zam geldi. Ama bu zamlar normal piyasada olması gereken fiyatlar aslında. Her ürüne gelen zam kimya sektörünü de vurdu tabi. Çoğu müşteri önceden yılda bir boya badana yaparken şimdi daha seyreltti temizlik işlerini. Ama fiyatlar kadınların temizlik aşkına gem vuramaz. O ev boyanacak dediler mi boyanır. O boyacı eve girer” diyerek kadın müşterilerinin sektöre olan katkılarından bahsetti.

“Nakit Alışverişler Durdu Denecek Kadar Az”

Alışverişlerin genellikte kredi kartı üzerinden olduğunu dile getiren Tataroğlu; “Nakit alışveriş yok denecek kadar az. Şu anda işler kredi kartıyla dönüyor. Bizde işletme olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Nakit döngüsü pek olmuyor bu aralar. Gelen müşteri zaten direk kart soruyor. Bize mecburen müşteriyi mağdur etmemek adına pek tercih etmesek de kart olayını kullanıyoruz” dedi.

Editör: Fatma Haytan