Denizli U15 Ligi’nde Servergazi Stadı'nda oynanan Çamlık FK - Altın Horoz FK maçında fair play anlamında gönülleri hoş eden manzaralar yaşandı. Çamlık Futbol Kulübünden iki oyuncunun maçın 10. dakikasında birbiriyle çarpışması ve yaralanması nedeniyle Teknik Sorumlu Şenol Ünlü, iki oyuncusunu tedavi olmaları maksadıyla oyun kenarına aldı. Yaşanan olayın ardından Altın Horoz FK Teknik Sorumlusu Akın Dede, futbolcularına kendi yarı alanlarında pas yapma talimatında bulundu. Maçı izlemeye gelenlerin yüzünde hoş bir tebessüm oluşturan bu hareket, sahanın diğer yarısına taşıp, iki rakip takım oyuncularının birbirleriyle paslaşmalarıyla devam etti. Sadece futbol değil, spor ahlakı açısından da epey anlamlı olan davranış, maçı izlemeye gelen seyirciler tarafından yaş dolu gözlerle ayakta alkışlandı. İki oyuncunun tedavilerinin bitmesi ve oyun alanına dönmelerine kadar oyuncuların paslaşmaları devam etti.

Karşılaşmanın ardından örnek olayı değerlendiren Altın Horoz FK Teknik Sorumlusu Akın Dede, sporun rakibe saygı çerçevesinde yapılması gereken bir faaliyet olduğuna dikkat çekerek, “O anda öyle bir talihsizlik oldu. İki oyuncu birbiriyle çarpıştı. Kafasında bir açılma oldu ve oyuncuları dışarı almak zorunda kaldılar. Biz de madem orada iki oyuncu eksik, biz kendi aramızda top yapalım dedik. Daha sonra bunu değiştirdik ve Çamlık ile birlikte iki takım birbiriyle üç dört dakika boyunca top dolaştırdılar” dedi.

ÇİVRİL’İN İLK VE TEK KADIN FUTBOL TAKIMI SAHALARDA ÇİVRİL’İN İLK VE TEK KADIN FUTBOL TAKIMI SAHALARDA

Yeşil Sahada Duygu Dolu Hareket! İzleyenler Gözyaşlarına Hakim Olamadı! 2

“İnşallah İyi Bir Örnek Olur”

Sporun birleştirici özelliğine de atıfta bulunan Dede, “Hem dostluk hem arkadaşlık. Biz sadece burada görüşmüyoruz, dışarıda da çocuklarla, velilerle görüşüyoruz. İnşallah örnek olur. Bundan sonraki maçlarda da herkese başarılar dilerim. Altın Horoz kulübü olarak bizim okulumuzda ‘oha’ kelimesi bile yasaktır. Oyuncularımızı da bu kültürle yetiştirmeye çalışıyoruz. Amatör maçlarda ve diğer maçlarda ufak tefek şeyler çıkıyor, daha da büyük şeyler çıkabilir ama en azından biz bir ucundan tutalım, örnek olmaya çalışalım. Ne kadar örnek oluyoruz bilemiyoruz ama inşallah güzel şeyler yapıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.