YKS sonuçlarına göre Pamukkale Üniversitesi Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksek Okulu, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Çivril Ziraat Fakültesi kontenjanlarının tamamı öğrenciler tarafından tercih edildi. Sonuçlara göre 2024 -2025 Öğretim sezonundan Çivril’de bulunan öğretim kurumları yüzde yüz doluluk oranı ile en çok tercih edilen okulların başında geldi.

ÖĞRENCİLERİN ÜCRETSİZ KİTAPLARI GELDİ, OKULLARA DAĞTIM BAŞLADI ÖĞRENCİLERİN ÜCRETSİZ KİTAPLARI GELDİ, OKULLARA DAĞTIM BAŞLADI

Pamukkale Üniversitesi'  Çivril yerleşkesinde öğretim hayatına devam eden yüksekokul ve fakültelerin yerleştirme sonuçları belli oldu. Çivril’de bulunan Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Atasay Kamer meslek Yüksekokulunda bu yıl tüm kontenjanlar doldu. ÖSYM tarafından açıklanan verilere göre Çivril’i 496 öğrenci tercih etti.

2024 YKS Yerleştirme Sonuçlarına göre her üç okuldaki bölümlerin doluluk oranı %100 oldu. 2024 2025 öğretim sezonunda Çivril Ziraat Fakültesine 62 öğrenci,  Uygulamalı Bilimler Fakültesine 133 öğrenci, Atasay Kamer Meslek Yüksekokuluna ise 301 öğrenci yerleşti.

Tercihlerin açıklanmasının ardından açıklanan sonuçlara göre Çivril Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 31, Tarla Bitkileri Bölümü 31, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Organik tarım İşletmeciliği 36, Sermaye Piyasası 36, Uluslararası Ticaret ve Lojiistik 61, Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık 52, Bilgisayar Programcılığı 67, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 26, Dış Ticaret 31, Emlak Yönetimi 26, Maliye 47, Sağlık Kurumları İşletmeciliği 52 öğrenci tarafından tercih edildi.

2024 yerleştirme sonuçlarının ardından Pamukkale Üniversitesi Çivril yerleşkesinde bulunan 2 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulunda toplam 1633 öğrenci öğrenim görecek.

Editör: Bülent Çakır