Yıllardır atanamadığı için Denizli’nin Çameli ilçesinde birçok iş yaparak geçimini sağlayan Yusuf Kolyiğit, geçtiğimiz seçimlerde Kirazlıyayla Mahallesi’nin muhtarı seçildi.  

Muhtar seçilmeden önce çalıştığı kahvede dost olduğu doktor, öğretmen ve memur arkadaşları ile fikirler üreten Kolyiğit, seçimin ardından ortak şikayetin çevre kirliliği olduğunu belirledi. Arkadaşları ile beyin fırtınası yapan Yusuf Kolyiğit, başlangıcı kendi aralarında yaparak Karanfilli Çayı’ndaki çöplerin temizlenmesi için etkinlik oluşturdu. Muhtar Yusuf Kolyiğit, “Önce görevli olarak biz başlayarak ses getirmek istedik. Projenin daha fazla kişiye ulaşması ve daha bilinçli olarak hareket etmeyi amaçlıyoruz. Bu bizim ilk projemizdi” açıklamasını yaptı.  

15 Yildir Atanamayan Ogretmen Atilamayan Coplerin Pesinde6

25 Dakikada 8 Torba 

Başlangıç projesi olan “Değne Bizim Yuvamız, Temiz Kalsın Çayımız!” kapsamında 20-25 dakikalık bir sürede 7-8 torba çöp topladıklarını belirten Kolyiğit, alan çok büyük olduğu için uzun süre devam edilemediğini dile getirdi.  

15 Yildir Atanamayan Ogretmen Atilamayan Coplerin Pesinde3

Etkinliğin amacının çevreyi temizlemenin yanı sıra vatandaşa bilinç kazandırmak olduğunu söyleyen muhtar, “Kendi aramızda yapıyoruz bu tarz etkinlikler ama toplayarak bu çöp bitmez. Biz topluyoruz onlar geri atıyor. Daha güçlü etkinlikler yapacağız ama bilinçlendirmeye de ön ayak olacağız. Etkinlik yapmak değil, kirletilmenin önüne geçmek ilk amacımız” dedi.  

15 Yildir Atanamayan Ogretmen Atilamayan Coplerin Pesinde1

Şehir ismi verdi: Deprem uzmanı 6.5 depreme hazır olun dedi Şehir ismi verdi: Deprem uzmanı 6.5 depreme hazır olun dedi

“İnsanlar Eğitilecek Çöpün Doğaya Atılmaması Gerektiğini Kabul Edecek!” 

Aile Sağlığı Hekimi Mahir Erdemir, Atatürk Ortaokulu Müdür Yardımcısı Tolga Tozun ve eşi, Kirazlıyayla İlkokul Müdür Yardımcısı Süleyman Çay, Veteriner Hekim Orhan Kurtyemez ile Karanfilli Çayı’nı çöplerden temizleyen Yusuf Kolyiğit, “Ben çöpün toplanarak çevrenin temizleneceği düşüncesinde değilim. Önemli olan ve şahsa düşen görev çöpün atılmamasıdır. Atmadıktan sonra toplanmasına gerek kalmaz. İnsanlar eğitilecek, bilinçlenecek, çevreye çöp atmaması gerektiğini kabullenecek. Bu etkinliği aslında bir eylem gibi düşünebiliriz” ifadelerini kullandı. Katılmak isteyip, o gün katılamayan öğretmen arkadaşlarını da anmayı unutmadı. 

15 Yildir Atanamayan Ogretmen Atilamayan Coplerin Pesinde215 Yildir Atanamayan Ogretmen Atilamayan Coplerin Pesinde15 Yildir Atanamayan Ogretmen Atilamayan Coplerin Pesinde915 Yildir Atanamayan Ogretmen Atilamayan Coplerin Pesinde7

Editör: Kardelen Başol