Bahar mevsimi ile birlikte Denizli’nin Çivril ilçesinin mahallelerinde geleneksel olarak düzenlenen şükür yemekleri ve yağmur duası etkinlikleri devam ediyor. Menteş Mahallesinde düzenlenen yemeğe ve duaya Çivril başta olmak üzere komşu mahalle ve köylerden yüzlerce kişi katıldı.

Civrilde Eller Yagmur Icin Semaya Acildi1

Köy halkının yanı sıra komşu köy ve Çivril’den çok sayıda davetlinin katıldığı yemek ve dua sonrası açıklama yapan mahalle muhtarı Cahit Çelimli, geleneksel olarak düzenlenen dua ve şükür yemeğini bu yıl da yapmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Bu gelenek, büyüklerimizden bizlere kalan bir adet. Bahar mevsiminde geçen yılın ürünlerine, kazancına şükür eder, bu yıl içinde yağmur isteriz. Bu yıl da köy halkının verdiği malzemeler ile yemeğimizi yaptık, hem köy halkımıza hem davetlilerimize ikram ettik. Allah dualarımızı, namazlarımızı kabul etsin, rahmetli yağmurlar versin” dedi.

Civrilde Genci Yaslisi Onu Istemek Icin Toplandi2

Köy meydanında Cuma Namazı öncesi yapılan yemek ikramı ile başlayan etkinlik, Çivril İlçe Müftüsü Muhammed Çörekçi’nin kıldırdığı şükür namazı ve yaptığı yağmur duası ile devam etti.

Civrilde Genci Yaslisi Onu Istemek Icin Toplandi1

Köy halkının imece usulü şeklinde hazırladığı yemeğin ikram edilmesiyle devam eden etkinlik, kılınan Cuma Namazının ardından sona erdi.

Ev Sahibi Kiracıyı İcraya Verirse Kiracı Ne Yapmalı? Ev Sahibi Kiracıyı İcraya Verirse Kiracı Ne Yapmalı?

Civrilde Eller Yagmur Icin Semaya Acildi

Editör: Ali İhsan Sivrikaya