Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde mevziye yıldırım düşmesi sonucu Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş'ın şehit olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde mevziye yıldırım düşmesi sonucu kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

Mevziye Yildirim Dusmesi Sonucunda Uzman Cavus Sait Toktas Sehit Oldu

Denizli’de O Gün Otobüsler Ücretsiz Denizli’de O Gün Otobüsler Ücretsiz

Şehit Ateşi Nevşehir’e Düştü!

Nevşehir Valisi Ali Fidan ile beraberindeki psikososyal destek ekipleri, Nevşehirli olduğu öğrenilen 27 yaşındaki uzman çavuşun şehadet haberini Güzelyurt Mahallesi'nde ikamet eden anne Mevliye Toktaş'a verdi.

Aldığı haberin derin üzüntüsünü yaşayan aileyi, Toktaş'ın yakınları ve ekipler teskin etmeye çalıştı.

Şehidin babaevi ve sokağa Türk bayrakları asılırken, bekar ve 2 kardeşi olduğu öğrenilen Toktaş'ın naaşının yarın kılınacak öğle namazının ardından merkeze bağlı Boğaz Köyü Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi.

Mevziye Yildirim Dusmesi Sonucunda Uzman Cavus Sait Toktas Sehit Oldu1

Askeri Tören Düzenlendi

Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş için 23. Piyade Tümen Komutanlığında gerçekleştirilen törende, Toktaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu. Törende, saygı duruşunda bulunuldu, şehidin öz geçmişi okundu. Duanın ardından şehidin naaşı, ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya