Gören Gözlerine İnanamadı! Fiyatlar Düştü Gören Gözlerine İnanamadı! Fiyatlar Düştü

Konut piyasasında son zamanlarda yaşanan düşüş, arsa ve konut alımına yönelen yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Enflasyondaki artış, özellikle konut ve arsa fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Mesela, Ocak ayında konut ve arsa fiyatlarındaki düşüşten sonra hareketlenmeler gözlemlenmeye başladı.

Bu gelişme, arsa ve konut yatırımcılarının son zamanda yaşanan düşüşlere dikkatle yaklaşmasına yol açarken, geçim derdinde olanlar için ev almak artık hayalden başka bir şey olmuyor.

Satışlar En Düşük Seviyede

Ev satışlarındaki düşüş, TÜİK verileri ile doğrulandı. Geçen yıl Şubat ayında 1 milyondan fazla konut satışı yapılırken, bu yıl rakamın ciddi oranda azaldığı gözlemlendi. Mart’ta Türkiye’de yapılan 105.394 konut satışı korkutucu tabloyu gözler önüne seriyor.

 Yeni Kriz Kapida Sakin Satmayin1

Yeni Bir Kriz Yaratacak

Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir ise konut fiyatlarına dikkat çekerek büyük bir konut çıkmazı yaşanacağını ve bunun kriz durumunu doğuracağını belirtti.

Büyük çaplı konut projelerinin gerçekleşebileceğini vurgulayan Özdemir, “Konutlara erişilebilirlik giderek azalıyor ve bu durum bir barınma krizine yol açabilir. İnsanlar artık kendilerine bir ev bulmakta zorlanacaklar. Yakın gelecekte, binlerce hatta binlerce daireden oluşan devasa konut projeleriyle karşılaşabiliriz. Ancak her bir daire maksimum 70 metrekare olacak. Bu tarz yapıları, eski sosyalist ülkelerde yaşamış olanlar bilirler. Karşılaşacağımız manzara, oldukça ilginç olacak; devasa insan yığını altında üstü binalarla dolu bir kent. İşte geleceğin böyle yapılardan oluşacağı düşünülüyor.” ifadesinde bulundu.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya