Denizli Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin yaptığı resimlerin sergilendiği ‘Detay Sanat Galerisi’ Denizli Turhan Bahadır Sergi Salonunda ziyaretçilerini ağırlıyor.

BAKLAN KONAK RAHVAN AT YARIŞLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ BAKLAN KONAK RAHVAN AT YARIŞLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

11 öğretmenin yaptığı resimlerden oluşan sergiyi resim öğretmeni Emel Keysan Genccivrilgazetesi.com’a anlattı.

Bu sergiyi her yıl açtıklarını ifade eden Keysan “Neredeyse 10 yıldır bu sergiyi açıyoruz, geleneksel hale getirdik. Sadece pandemi döneminde yapamadık. Ben kendim kişiler sergiler de açıyorum. Çeşitli ulusal ve uluslararası fuarlara da katılıyorum. Yaklaşık 10 yıldır aktif olarak resim sanatının içindeyim. Eserlerimde Türk mitolojisindeki tavus kuşu birliği, beraberliği, bereketi sembolize etmesi benim çok ilgilimi çektiği için, Türk mitolojisine karşı, antik mitolojiye karşı bir ilgim olduğu için de genelde eserlerimde onları kullanmaya çalışıyorum. Denizatını da çok seviyorum, bana çok gizemli geliyor. Erkekleri doğum yapabilen tek varlık olmasından belki de bilmiyorum, ilgimi çeken bir varlık. Bunları renk armonisi içinde yansıtmaya çalışıyorum. Bir de doğan sevgisi, hayvan sevgisini vurgulamaya çalışıyorum” dedi.

Serginin Cuma güne kadar ziyaretçilerini ağırlayacağını söyleyen Emel Keysan, “24 Mayıs Cuma gününe kadar sergimiz açık olacak. O zamana kadar sanatseverler sergimizi gezebilir” şeklinde konuştu.