32 ilde saat 07.00 itibari ile erken başlayan seçim maratonu, saat 16.00 itibari ile diğer illerden erken bitti. Seçim günü kritiği yapıldığında 32 ilden 4’ünde oy pusulaları kana bulandı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Yerel Seçimleri için kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen oy kullanacaktı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 07.00 itibarıyla başlamıştı.

YSK’nın ayrı tuttuğu 32 ilin içinde bulunan 4 ilde, seçim kanlı bitti.

Seçimler nedeni ile çıkan kavgalarda 2 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 38 kişiden 2’sinin ise ağır yaralı olduğu öğrenildi.

Şanlıurfa merkez ve ilçelerde çıkan kavgalarda ise toplamda 21 kişi yaralandı.

PAZARDA BAŞLAYAN KAVGA HASTANEDE BİTTİ PAZARDA BAŞLAYAN KAVGA HASTANEDE BİTTİ

4 Ilde Oy Pusulasina Kan Bulasti2

Diyarbakır’ın Ağaçlıdere Mahallesi’nde oy verme işlemi sırasında çıkan silahlı ve sopalı kavgada ise 1 sandık görevlisi hayatını kaybederken, 2’si ağır 12 kişi yaralandı.

4 Ilde Oy Pusulasina Kan Bulasti6Bayburt’ta yapılan muhtarlık seçimlerinde ise iki grup arasında çıkan kavgada 1 kişi yaralandı.

4 Ilde Oy Pusulasina Kan Bulasti4

Muhtarlık seçimi sebebi ile silahlı çalışmanın çıktığı Siirt’te 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.