31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Bülent Nuri Çavuşoğlu yeni devraldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş dönemindeki borçlarını belediye binasına asmış ve borç miktarını kamuoyuyla pek çok kez paylaşmıştı. Konu bugün basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör’ün gündemindeydi.   

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun sık sık dile getirdiği bu konuyla ilgili eleştirilerde bulunarak bu tutumun Çavuşoğlu’nun verdiği vaatleri yerine getirmemek için bulduğu bahane olarak değerlendirdi.  

AK PARTİ GELECEĞİN, UMUDUN VE HİZMETİN PARTİSİDİR AK PARTİ GELECEĞİN, UMUDUN VE HİZMETİN PARTİSİDİR

“Bahane Üretecekler” 

Borç iddialarını da yalanlayan Başkan Yücel Güngör, “31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıkları çalışmalara şöyle bir baktığımızda panolarda yalan olan ve eski başkanımız Osman Zolan’ın da yalanladığı borç miktarını görüyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi büyük bir tabela belediyesi haline geldi. Vatandaşlar 'neden seçimde söylediğiniz vaatleri yapmadınız' diye sorunca işte o tabelada gösterdikleri ‘borçlardan dolayı’ yapamıyoruz diyerek bahane üretecekler. Bizler de tiyatro edasıyla izliyoruz.  

Sayın Nihat Zeybekçi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geçmişte devraldıkları belediyelerde asla ve asla 'bu belediyenin bütçesi bu kadardı bu kadar borcu vardı' demedi.  Bahane üreterek sadece söz söyleyerek 5 yılı geçireceğinizi düşünüyorsanız biz bu 5 yılı halkımızla birlikte verilen sözlerin hatırlatılması noktasında eleştirilerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  

“İddian Varsa Yüce Mahkeme Herkese Açık” 

Bu sürecin sadece 5 yıllık bir es süreci olduğunu söyleyen Denizli AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör borç iddialarının yanı sıra yolsuzluk ve usulsüzlük söylemlerine de değindi. Başkan Güngör, “İddian varsa yüce mahkeme herkese açık. İddian varsa bunu ispatlamakla mükellefsin eğer sen herhangi bir kahvede konuşur gibi konuşursan bunun adına iftira denir dedikodu denir bunun hesabını soracak olan Türk yargısıdır. Ben bir vatandaş olarak söylüyorum her ay bu konularla vatandaşı yormaya kimsenin hakkı yoktur. Bu görev size Denizli'ye hizmet edin diye verildi. Siz dedikodu edin, laf edin diye bu görev verilmedi. Denizli için yapılacak her yararlı işte AK Parti yardımcı olacaktır ama yanlışları da anlamakla mükellefiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli