Kaza, İstanbul’un Avcılar ilçesine bağlı Tahtakale Mahallesi sınırlarında bulunan Melisa Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan 16 yaşındaki Furkan Samet Göktürk, okulun Ayyıldız robotik takımı mekanik kaptanı olarak ekibiyle birlikte katıldığı yarışmalarda derecelere girdi.

Baba Şahin Göktürk, oğlu Furkan Samet'in başarısını tebrik etmek için yaklaşık 7 ay önce bir motosiklet hediye etti. İddiaya göre, 7 ay boyunca oturduğu siteden motosikletle dışarı çıkmasına izin verilmeyen Furkan Samet, 14 Haziran Cuma günü karnesini aldıktan sonra eve geldi.

TÜRKİYE’NİN UZAYDAKİ GARANTİSİ TÜRKSAT 6A TÜRKİYE’NİN UZAYDAKİ GARANTİSİ TÜRKSAT 6A

Babasinin Aldigi Hediye 16 Yasindaki Furkan Sametin Sonu Oldu1

Furkan Samet Göktürk Hayatını Kaybetti

Karne sevincini ailesiyle paylaşan Furkan Samet, babasının hediye olarak aldığı 34 HRT 442 plakalı motosikletle arkadaşlarının yanına gitmek için yola çıktı.

Esenyurt istikametine doğru seyir halinde olan genç sürücü, virajı döndüğü esnada henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Furkan Samet'e ilk müdahaleyi, kazaya şahit olan çevredeki vatandaşlar yaptı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kalbi duran Furkan Samet'e sağlık ekipleri dakikalarca kalp mesajı yaptı. Furkan Samet Göktürk, yapılan tüm müdahalelere rağmen olay yerinde hayatını kaybetti.

Babasinin Aldigi Hediye 16 Yasindaki Furkan Sametin Sonu Oldu2

Doğum Gününe 3 Gün Kalmıştı

Doğum günü olan 17 Haziran'a 3 gün kala hayata veda eden Furkan Samet'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınarak Avcılar'a getirildi. 15 Haziran Cumartesi günü Ispartakule Şehit Tahsin Gerekli Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından memleketi Zonguldak'a götürülen Furkan Samet'in cenazesi, doğum gününe 1 gün kala Çaycuma ilçesine bağlı Şeyhoğlu Köyü'nde toprağa verildi.

Kaynak: Sözcü Gazetesi