Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İlçe Başkanı Bedri Ataş, en düşük emekli maaşına yapılan 2 bin 500 TL’lik zammı ağır bir dille eleştirdi. Başkan Ataş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “17 bin liralık asgari ücretle çalışan bir kişinin bile geçinemediği ülkemizde bir emekli 12 bin 500 lira ile nasıl hayatta kalacak?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olmasına tepki gösterdi. Başkan Ataş, “Emekliyi sevmezler, işçiyi sevmezler, emekçiyi sevmezler ama elbet gün gelir hakkı olan hakkını alır” dedi.

FENER ALAYI VE HALK KONSERİ İLE KUTLANDI FENER ALAYI VE HALK KONSERİ İLE KUTLANDI

“AKP’nin plansız ekonomi politikası açlığa sürükledi”

İlçe Başkanı Bedri Ataş konuyla ilgili açıklamasında, “Pandemi dönemi sonrası büyük bir hızla artış gösteren enflasyon en çok emeklilerimizi etkilemiş ve ekonomik kriz karşısında emeklilerimizi kelimenin tam anlamıyla ölümle burun buruna getirmiştir. AKP hükümetinin yetersiz ekonomi politikası özellikle son 6 yılda çatır çatır çatlamıştır. Geleceğe dönük hiçbir plan ve program ortaya koyamayan bu iktidar, ülkeyi tüm ikazlara rağmen adım adım krize sürüklemiş ve bugüne getirmiştir. Emekli ve asgari ücretli vatandaşlarımız başta olmak üzere orta direk diye tabir edilen kesim AKP hükümetinin plansız ekonomi yönetimi karşısında açlığa, sefalete ve ölüme mahkum edilmiştir” dedi.

“AKP Emeklilere Kulak Tıkıyor”

Başkan Ataş açıklamasının devamında AK Parti’nin yaşananlardan ders çıkarmadığının altını çizerek, “AKP’nin sözde itibar özde israf politikası ülkemizi uçurumdan aşağı sürüklemeye devam etmektedir. Ne yazık ki iktidar, emeklilerin sesine kulak tıkamaktadır. Yerel seçimlerde emekliden çıkan ‘sarı kartı’ halen anlamayan AKP hükümeti, en düşük emekli aylığına yapacağı komik zam miktarını açıklamıştır. Ekonomik kriz tüm hızıyla devam etmektedir. Bakan Mehmet Şimşek’in kıt kanaat geçinen halkımıza uyguladığı vergi politikası patlamıştır. 17 bin liralık asgari ücretle çalışan bir kişinin bile geçinemediği ülkemizde bir emekli 12 bin 500 lira ile nasıl hayatta kalacaktır? Bu sorunun cevabını AKP’liler vermelidir. İktidar emeklilerin sorunlarına göz kapayıp kulak tıkadıkça vatandaşın refaha erişmesi, nefes alarak yaşaması mümkün değildir. Hükümet gözlerini açmalı, yapılan uyarıları dikkate almalıdır” ifadelerini kullandı.

“2500 liralık zam yetersiz”

Ülke genelinde olduğu gibi Çivril’de de emeklilerin artan fiyatlar karşısında ezilmekte olduğunu belirten Başkan Bedri Ataş son olarak şunları söyledi: “Emeklilerimizin karşı karşıya kaldığı zor durumu görmezden gelen AKP’lilerin emeklilerimize sağladığı hiçbir fayda yoktur. İktidarın en düşük emekli aylığı için aldığı 2 bin 500 liralık zam kararı kesinlikle ama kesinlikle yetersizdir. AKP hükümetinin emeklilerimizi oyalamaya yönelik politikaları artık katlanılamaz hal almıştır. Bu vurdumduymaz politikalarla alınan kararlar emeklilerimize hakarettir. Bu zam miktarı emeklilerimize ‘açlık, yoksulluk, sefalet içinde yaşamaya devam et’ demekten başka bir şey değildir. İktidar aklını başına almalıdır. Bundan sonra mücadele emeklinindir, emekçinindir. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de dediği gibi ‘ya geçim ya seçim.’ Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman emeklilerimizin sesini duyurmaya, onların yanında olmaya, onlara faydalı imkanlar sunmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Seslerini duymayanlara inat, kulak tıkayanlara inat bizler buradayız. Dimdik ayakta; daima emeklilerimizin, emekçilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın yanındayız.”

Editör: Bülent Çakır