2 yıl Elazığ/Kovancılar Adliyesinde 4 yıl da Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosunda önemli soruşturmalara bakan Başsavcı SÜNBÜL, ulusal basında Anadolu Operasyonu olarak bilinen Cumhuriyet tarihimizin suçtan elde edilen gelire yönelik ilk tarihi eser kaçakçılığı operasyonu da yürütmüştü. 

Whatsapp Image 2024 07 29 At 17.23.52

Ziyaretimiz sırasında yapılan söyleşide;
Adalet Bakanlığımızca hazırlanan ve 2024-2028 yılları arasındaki dönemde uygulanacak olan Strateji planı doğrultusunda, İnsan Hakları Eylem Planında yer alan amaç ve hedeflerin hayata geçirilmesine katkı sağlayacağız.
Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile insan haklarını esas alarak adalet hizmetlerinin adil, hızlı ve etkili bir şekilde sunulmasını sağlama vizyonuyla hareket edeceklerini vurgulayan Başsavcı SÜNBÜL; Adalet sistemine olan güven ve memnuniyeti arzu edilen seviyeye yükseltmek için Çivril ilçemizde Adalete hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
 

Abdullah Furkan SÜNBÜL kimdir?

BELEDİYE MEYVE KURUTMA TESİSİ KURUYOR BELEDİYE MEYVE KURUTMA TESİSİ KURUYOR

Kahramanmaraş/Göksun doğumlu olan ve Kovancılar Belediyesi tarafından fahri hemşerilik beratı verilen Çivril’in Kurucu ve ilk Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Furkan SÜNBÜL, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Furkan SÜNBÜL evli ve iki çocuk babasıdır.

Muhabir: Nihat Kaplan