Bu kez Çivril'in en yaşlılarından biri olan 103 yaşındaki Bulgurlarlı Haydar Yılmaz'ı evde ziyaret ederek, onunla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Müftü Muhammed Çörekçi Bulgurlarlı Haydar Yılmaz ile yaptığı söyleşide edindiği bilgilerle 103 yıla sığan yaşamın özetini paylaştı. 


Haydar Yılmaz'ın Hayat Hikayesi
1921 yılında Çivril'in Bulgurlar Mahallesi'nde dünyaya gelen Haydar Yılmaz, kardeşleri köyde "Hüseyin Hoca" olarak tanındığını, annesi ise Fatma'nın adını taşıdığını anlattı. O zamanlarda Bulgurlar'da bir okul olmadığını belirten Haydar Yılmaz, Çöplü Köyü'ndeki Halkevi'nde eğitim gördüğünü ifade etti. Hayatının çiftçilik yaparak geçtiğini söyleyen Haydar Yılmaz Akçaköy civarındaki arazilerinde çalıştığını söyledi.


Zor Şartlarda Askerlik Yaptım
Çanakkale Eceabat'ta 48 ay boyunca zor şartlar altında katırlı birlikte askerlik yapan Haydar amca, "Bazen dizimize kadar kırmızı çamura batardık. Şimdiki gençlere kısa askerlik bile zor geliyor" diyerek o günleri hatırlattı.
Askerden döndükten sonra şimdiki eşi Emine ile evlendiğini ve 2'si kız, 2'si erkek olmak üzere 4 çocuğu olduğunu belirtti. Haydar Yılmaz, dört erkek kardeş olduklarını ve kardeşlerinden Tevfik'in bir dönem pancar ekmek için Çıtak'a gitmek istediğini, ancak kendisinin Bulgurlar'ı terk etmediğini dile getirdi. Diğer bir kardeşi olan Murat'ın ise İzmir Basmane'de Tilkilik Oteli'ni işlettiğini söyledi.

BAKLAN KONAK RAHVAN AT YARIŞLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ BAKLAN KONAK RAHVAN AT YARIŞLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Müftü Muhammed Çörekçi Haydar Yılmaz
Elinden Kuran Eksik Olmuyor
Haydar Yılmaz, hayatı boyunca Kur'an okumadığı bir gün dahi geçmediğini ifade ederek, Kur'an-ı Kerim'i daima yanında taşıdığını ve çiftçilik yaptığı zamanlarda bile fırsat buldukça okuduğunu paylaştı. "Bulgurlarlı Hafız Ali (Cin Ali) ile yıllarca komşuluk yaptık" diyen Yılmaz, halen Kur'an-ı Kerim okuyabildiğini ve büyük yazılı bir Kur’an-ı Kerim talep ettiğini söyledi.


80 Yıl Aynı Yastığa Başkoymak
Haydar Yılmaz, gücü yettiği sürece caminin bakım ve onarım işleriyle ilgilendi, ancak son birkaç yıldır camiye gidemediği için üzüntü duyduğunu ifade etti. Ayrıca, 80 yıllık hayat arkadaşını iki yıl önce kaybettiğini belirterek, "Emine Teyzenin vefatı beni çok etkiledi. Rabbimden biraz daha ömür istiyorum” dedi.
Müftü Muhammed Çörekçi, Haydar Yılmaz'ın iki cümlesinden sonra dilden dua dökülen ve mahalle halkı tarafından sakin, mütevazı bir kişi olarak bilindiğini ifade ederek, sağlık ve afiyet dileyerek Haydar amcanın hayır duasını alarak ziyaretinin sona erdiğini belirtti.

Editör: SERAP SOFULU