Akrebe benzeyen görüntüsü ile korku ve endişe yaratan Sarıkız Örümceği, Çivril’de Bayraktepe mesireliğinde ortaya çıktı. Piknik yapan vatandaşlar tarafından yakalanan örümcek ortamdan uzaklaştırılırken sıcak havalarda tercih edilene mesirelik alanın haşere ve böceklere karşı ilaçlanmasını istediler.  Et yiyen bir örümcek olduğu için korku veren örümcek hızlı hareket kabiliyeti ile de özellikle çocuklu ailelerin endişelerini arttırıyor.

Isırdığı Bölgede Çürüme Ve İltihaplanmaya Neden Oluyor

Isırması halinde temas ettiği bölgede çürüme ve iltihaplanamaya neden olan örümceğin zehirsiz olduğunu belirten uzmanlar örümcek ve yaban hayatı konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ettiler. Sıcaklıkların artması ile birlikte bu hayvanların beslenmek için daha çok avlanmaya çıktığını belirten uzmanlar “Bu tür böcekler nadirde olsa bölgemizde görülür. Aşırı sıcaklarla birlikte daha çok avlanma olanağı buldukları için gündüz ve kalabalık ortamlarda da karşılaşılabilir. Bu tür örümcekler aslında zehirsiz ancak et yeme özelliği ve çene yapısından dolayı ısırığı zarar verebilir. Salgıladığı enzimler temas ettiği noktada morarma, çürüme ve enfeksiyon oluşturabilir” diyerek vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Bayraktepe mesireliğinin doğal yaşam alanlarına daha yakın olduğunu ifade eden uzmanlar “Böceğin görüldüğü ve yakalandığı alan kent yaşamından biraz uzak bir bölge ama hafta sonu ve akşamları çok tercih edilen bir mesire alanı. Bu bölgeye giden vatandaşlar daha dikkatli olmalı. Temmuz ve Ağustos döneminde bu tür hayvanların hem üreme hem de avlanma dönemi olduğu için sıklıkla görülebilirler” dedi.

Çivril’de Görülen Et Yiyen Zehirli Örümceğe İlaçlama Yapıldı Çivril’de Görülen Et Yiyen Zehirli Örümceğe İlaçlama Yapıldı

"Et Yiyen Zehirli Örümcek"

Örümceğimsiler sınıfından bir eklem bacaklı olan Sarıkız Örümceği (Böğ) Türkiye'de "Et yiyen zehirli örümcek" olarak adlandırılsa da bunun gerçeklik payı yok. Korkunç görünüşü ve hareket ederken akreplere benzeyen örümceğin insanlara saldırdıkları iddiasının da doğru olmadığı belirtiliyor.

Karadeniz ve Trakya Bölgeleri dışında Anadolu'nun tamamında görülebilen "böğler"in Türkiye'de 33 türü bulunuyor.

Böcek ve diğer yumuşak vücutlu eklembacaklılar ile beslenen böğlerin diğer örümcek türleri gibi haşereyle mücadelede oldukça faydalı olduğu ifade ediliyor.

Editör: Tolga Çetin