Çivril’de turizme yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Çivril Belediyesi, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile turizmi yeniden canlandırma ve sürdürülebilir turizm destinasyonları oluşturma proje toplantısı yapıldı.
Turizmde dijitalleşmenin öneminin vurgulandığı toplantıda Çivril ilçesinin tarih kültürel zenginlikleri ele alınarak, tanınırlığının artırılmasının altı çizildi.
Proje kapsamında Işıklı Gölü’nün, Tokalı Kanyonu’nun, Özdemirci Mahallesi’nde yer alan tarihi mezar taşlarının (tamgaların), endemik bitki ve hayvan çeşitliliğine sahip Akdağ’ın, Işıklı Gölü’nde bulunan nilüferlerin, tarihi yapıların sürdürülebilir turizm destinasyonu oluşturulmasında dijital dünyada yerinin alması gerektiği üzerinde duruldu.
“7 BİN YILDIR YAŞANTININ DEVAM ETTİĞİ TOPRAKLAR”
Çivril’in tarih ve kültür açısından zengin doğal güzellikleri bakımından eşsiz bir yerleşim yeri olduğunu vurgulayan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “Değerlerimizi ortaya çıkarmak ve tüm dünyaya duyurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu topraklar birçok medeniyete beşiklik eden 7 bin yıldır yaşantının devam ettiği topraklardır. 40 kültür tabakasının yer aldığı Beyce Sultan Yerleşkesinde kazı çalışmalarımız sürüyor. Işıklı gölümüzü turizme kazandırmak için Millet Bahçesi projesinin hayata geçiriyoruz. Tokalı Kanyonu’nu turizme kazandırmak için alt yapı hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Tarihi ve kültürel değerlerimizi görmeleri, eşsiz doğa güzelliklerimiz ile buluşmaları için herkesi ilçemize davet ediyoruz. Bu projenin de ilçemizi tüm dünyaya tanıtmada önemli katkılar sunacağına yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Çivril Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Müze Müdürü Nail Uyar, Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Bayram Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Semih Arıcı, Proje Yetkilileri Sena Erkan, Işıl Kılıç ve belediye personeli katıldı.