Çivril Belediyesi öncülüğünde KOSGEB ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) destekleri ile düzenlenen Çivril Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Çivril Kapalı pazaryerinde açılan fuara 75 BİN kişinin katılması bekleniyor.

Kapalı pazaryerinde düzenlenen fuarın açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Çivril Belediye Başkanı Semih Dere Çivril’in ege bölgesinde yıldızı parlayan bir ilçe olduğunu belirterek “Çivril’i tarım merkezi yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Whatsapp Image 2024 10 19 At 17.47.23 (2)

Başkan Dere konuşmasında Çivril’in tarım ürünleri yetiştirme, işleme ve pazarlamada son yıllarda büyük bir gelişme kaydettiğini belirterek fuarın bu gelişime destek vereceğini ifade etti. Başkan Semih Dere tarımın ekonominin lokomotifi olduğunu belirttiği konuşmasında “Sayın Kaymakamım, Değerli Protokol Üyeleri ve Kıymetli Hemşehrilerim; Hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Çivril Tarım, Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı’nın açılış törenine hepiniz  hoş geldiniz. Tarım ve hayvancılık sektöründeki son teknoloji ürünleri ve ekipmanlarıyla dolu bu fuara ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz.

ÇİVRİL’DE ÜÇ MAHALLE UŞAK’A BAĞLANMAK İSTİYOR ÇİVRİL’DE ÜÇ MAHALLE UŞAK’A BAĞLANMAK İSTİYOR

ÇİVRİL'İ ÖNCÜ MERKEZ HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İlçemiz, tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyeliyle bölgenin önemli merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, Çivril’i tarımda öncü bir merkez haline getirmek için birlikte çalışmalıyız. Birlikte hareket ettiğimizde, hem Çivril hem de ülkemiz kazanacak.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi, “Milli Ekonomimizin Temeli Tarımdır.” Bu anlayışla düzenlediğimiz festivaller ve fuarlar, çiftçilerimize verdiğimiz desteğin en somut göstergeleridir. Değerli hemşehrilerime söz veriyorum. Çivril’i bir tarım merkezi yapmak için durmaksızın çalışacağız. Fuarımız, 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. Tüm üreticilerimizi ve çiftçilerimizi buraya davet ediyorum. Hepinizi saygı, sevgi ve en derin muhabbetlerimle selamlıyor, fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Whatsapp Image 2024 10 19 At 17.47.23

Başkan Semih Dere’nin ardından kısa bir konuşma yapan Kaymakam Hasan Akbulut’ta fuarın Çivril ve Denizli için hayırlı olmasını temenni ederek, fuarı düzenleyenler ve katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere Kaymakam Hasan Akbulut ve Belediye Başkanı Semih Dere tarafından teşekkür plaketi verildi.

Whatsapp Image 2024 10 19 At 17.47.23 (1)

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kesilen kurdele ile fuarın açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri fuar alanını gezerek firma ve katılımcılardan bilgi aldı. 

Muhabir: Mehtap KAYAOĞLU