Türkiye şartlarında barınma oldukça büyük bir problem olmaya devam ediyor. Bu probleme kısa süreli olarak çözüm bulmak adına, devlet tarafından kira zamlarına yüzde 25'lik bir tavan zam sınırlaması getirilmişti. Denizlili emlak esnaflarıyla yaptığımız görüşmelerde 1 Temmuz'dan sonra ortalığın daha da karışacağını gösteriyor.

Denizli Ve Turkiyenin Yepyeni Bir Problemi Dogacak1

1 Temmuz 2024'den itibaren kira zamlarında uygulanan yüzde 25'lik zam sınırlaması kalkıyor. Denizli'deki emlakçılara bu sınır kalktıktan sonra ev sahiplerinin ne kadar zam yapacağını sorduk. Araştırmamızda gazetemize demeç veren emlakçı, '' Denizli ve Türkiye'nin yepyeni bir problemi doğacak. Ev sahipleri ve kiracılar arasında büyük gerginliklere şahit olabiliriz. Yüzde 25'lik sınır kalktıktan sonra ev sahipleri en az yüzde 50 bilemedin yüzde yüz zam isteyecekler. Bu da anlaşmazlıklara neden olacak.'' ifadelerinde bulundu.

BELEDİYE MEYVE KURUTMA TESİSİ KURUYOR BELEDİYE MEYVE KURUTMA TESİSİ KURUYOR

Türkiye'de zaten var olan barınma probleminin emlakçılar tarafından farklı bir boyuta evrileceği öngörülüyor. Devletin uygulamış olduğu yüzde 25'lik zam sınırı geçici bir önlem olarak uygulanmıştı.

Denizli Ve Turkiyenin Yepyeni Bir Problemi Dogacak2

Kirada oturan vatandaşlar şimdiden bu konuda endişeyle, ev sahiplerinden gelecek zam haberini beklemeye başladı. Denizli özelinde emlakçılar  5 bin liraya kirada oturanların kirasının 1 temmuzdan itibaren 7 bin 500 -10 bin lira bandına çıkacağını öngörüyor.