ATA'DAN KALMA 400 YILLIK EVDE UNUTULAN MESLEĞİ YAŞATIYOR ATA'DAN KALMA 400 YILLIK EVDE UNUTULAN MESLEĞİ YAŞATIYOR

Daha önce Çivril belediyesi Kültür işleri Müdürü olarak görev yapan Ramazan Aydın oğlu İlyas Aydın’ı, Halime Hüseyin Kılınç ailesinin kızı Sezin ile evlendirdi. Kültür müdürü Ramazan Aydın, oğlunu geleneklere bağlı kalarak eski adetleri yaşatarak evlendirdi. Gürpınar mahallesinde yapılan düğünde damadın annesi üç gün boyunca geleneksel kıyafetleri giyerken, kız ve oğlan evinde geleneklere bağlı kalarak eğlence düzenlendi ve davetlilere yöresel yemekler ikram edildi.

Whatsapp Image 2024 08 07 At 16.11.20 (2)

Küçük Nişan ile başlayan düğün merasimi kız evinde düzenlenen kına gecesi ile devam etti. Yöresel enstrümanlarla yapılan geleneksel müzik eşliğinde eğlenen kadınlara yöresel yemek ve lezzetlerden ikram edildi. Gece boyunca yöresel kıyafetleri ile geceye renk katan kadınlar, geleneksel yemek ve ikramlarla unutulan tatları yaşatıp, geleneksel enstrümanlarla eğlenerek unutulan değerlere sahip çıktı.

Düğünün ikinci günü Un Duz geleneği yapıldı

Gürpınar mahallesinde yıllardır yapılanancak son yıllarda unutulmaya yüz tutan Un Duz geleneğinin de yaşatıldığı düğünde, damat kız evinde ikram edilecek yemeklerin yapılmasında kullanılmak üzere erzak gönderdi. Davul zurna eşliğinde damadın sağdıç ve arkadaşlarının katıldığı etkinlikte bir gün önce süslenen koç ta damat tarafından geline hediye edildi.

Whatsapp Image 2024 08 07 At 16.11.19

Asırlık gelenek Un Duz geleneğini yaşatan damat İlyas Aydın, davul zurna eşliğinde gelin evine giderek erzakları kız evine teslim etti. Geleneklere bağlı olarak yapılan düğünün son gününde kız ve oğlan evinde misafir ve davetlilere yemek ikram edildi. Oğlan evinden çıkan düğün alayı kız evinden gelini aldıktan sonra düzenlenen eğlence ile devam etti.

Gece düzenlenen eğlence ile sona eren düğüne Çivril ve Denizli’den çok sayıda davetlinin yanı sıra Aydın ve Kılınç ailelerinin yakınları katılırken düğüne katılanlar geleneklere bağlı olarak yapılan düğün için Aydın ve Kılınç ailelerini tebrik etti.

Editör: Bülent Çakır