İşgalci İsrail’in Gazze’de Filistin halkına karşı işlediği soykırımlar gün geçtikçe artarak devam ediyor. Savaşın pençesinde olan Filistin halkı sadece savaş ile değil açlık, yoksulluk, sağlık sorunları ile de mücadele ediyor.  

8 aydır Gazze'de soykırım yapan İşgalci İsrail Rejimi dün gece Refah’ta onlarca Filistinliyi bombalarla yakarak öldürdü. Konuya tepki göstermek, yetkililere yaptırım uygulanması için seslenmek amacıyla Denizli Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) mensupları bugün Candoğan Parkı’nda bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasının ardından çevredeki vatandaşlar ile birlikte dualar edildi.  

Basın açıklamasını ise AGD ve MGV adına AGD Denizli Şube Başkanı Avukat Furkan Şimşek okudu.  

AGD Denizli Şube Başkanı Avukat Furkan Şimşek yapılan basın açıklamasında, “İyice zıvanadan çıkan Siyonistler, insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken gerçekleşen bu son saldırı, insaniyet adına sözün bittiği yer olmuştur. Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde, güvenli bölge ilan edilen çadırları bombalayan Siyonistler’in anlayacağı tek dilin, silah ve maddi güç olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır.  

Filistin direnişinin kahraman mücahitleri karşısında, acziyetin, yerin dibine girmenin zirvesini yaşayan Siyonistler, savunmasız sivillerden intikam almaya çalışmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Filistin direnişinin, onlarca İsrail askerini esir almasıyla Gazze’de yeni bir darbe alan Siyonistlere karşı artık söz bitmiştir. İsrail rejiminin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık beyhudedir. Bundan sonra yapılması gereken tek bir şey vardır ki; o da Siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir. Tüm vicdanlı insanlığın, din dil ırk demeden Filistin’de yaşanan soykırıma karşı çıkması dini bir vazife değil, insani ve vicdani bir vazifedir” şeklinde konuştu.

 

“İsrail Ancak Güçten Anlar” 

Avukat Furkan Şimşek, “Aylardır Siyonistlere direnen Gazze halkının da Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteği, Siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesidir. Bu bağlamda halkı Müslüman olan ülkelerin liderlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir. Vakit, Milli Görüş lideri Erbakan Hocamızın dediği gibi İsrail’e karşı güç gösterme vaktidir. Zira İsrail rejiminin kınamalardan, sözlü tepkilerden anlamadığı ve bu tutumu umursamadığı gayet açık olmakla birlikte bunları geçtik bu insanlık düşmanı bebek katilleri, uluslararası yargı organlarının verdiği kararları dahi tanımamaktadır.  

Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi aylardır gözlerimiz önünde kardeşlerimiz, insanlarımız katledilirken buna ses çıkarmayan, bu zulmü durdurmak için harekete geçmeyen siyasilerdir, liderlerdir. 

Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İsrail rejimine karşı vahdet ruhunu kuşanıp İslam Barış Gücü’nü oluşturmayanlardır. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi Gazze cayır cayır yanarken İsrail rejiminin üzerine kabus olamayan idarecilerdir. Ey halkı Müslüman olan ülkelerin liderleri; Allah’tan korkun, İslam’ın izzetine sarılın, dinimizin emirlerini kuşanın. Sizin acziyetiniz yüzünden Gazze yanıyor ve sizin etkisizliğiniz yüzünden Gazzeli kardeşlerimiz soykırıma uğruyor” dedi.  

İsrail’in Tek Hedefi Gazze Değil! 

Filistinli kardeşlerimiz bugün insanlık dramının en acısını yaşıyor ve sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyorlar diyen AGD Denizli Şube Başkanı Avukat Furkan Şimşek, “Öyle ki; Filistin direnişi, bugün sadece kendi topraklarını koruma yahut özgürleştirme maksadıyla mücahede vermiyor. Filistinli kardeşlerimiz aynı zamanda Bağdat’ın, Şam’ın, Doğu Türkistan’ın, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un selameti için de mücahede ediyor. 

Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; karşımızda bulunan İsrail adlı terör organizasyonunun hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değildir. Bunu en üst düzeyden kendileri de ikrar etmektedir. Bugün İsrail Gazze’de başarılı olduğu takdirde Siyonistlerin yarınki hedefleri Hatay olacaktır, Diyarbakır olacaktır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacaktır Allah muhafaza. Bundan dolayıdır ki; Hamas sadece Filistin için değil Türkiye için de savaşmaktadır. Türkiye halkı Hamas başta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin ne yanında ne de arkasındadır. Anadolu insanı bugün Filistin direnişinin ta kendisidir” şeklide konuştu.  

  

“Unutmayın ‘Asla ve Asla Çaresiz’ değiliz"  

Furkan Şimşek, “Türkiye'nin İsrail'e yönelik atacağı en etkili adımlardan biri Azerbaycan petrolünün İsrail'e sevkiyatını durdurmaktır. Diyorlar ki, uluslararası anlaşmalar buna izin vermiyor. Soykırımla yargılanan bir ülkeden bahsediyoruz. BM'yi, Uluslararası Adalet Divanını ve hiçbir uluslararası hukuku dinlemeyen İsrail'e karşı hangi uluslararası anlaşmadan söz ediyoruz?  

İsrail'in zalimliğinden, dünyanın sessizliğinden şikayet etmeyi bırakmalı; mazeretlerin ardında sığınmaktan vazgeçmeli, yapılabilecek şeyi istemeliyiz. Biz burada yas tutmak için toplanmadık, ağlamak sızlamak için toplanmadık. Biz bir savaştayız; bu savaşta canımız yanacak, kanımız akacak, bedeller ödeyeceğiz ama asla bu cepheyi terk etmeyeceğiz. Filistin Direnişi ile aynı ruh, aynı beden ve aynı cephedeyiz. Üzerimize düşen görev meydanları boş bırakmamaktır” dedi.  

ÇİVRİL’İ BEKLEYEN TEHLİKE; KURAKLIK VE OBRUK ÇİVRİL’İ BEKLEYEN TEHLİKE; KURAKLIK VE OBRUK

 
 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli