Denizli’de rekor dereceye varan sıcaklıklılar klima sektörüne yoğun mesai yaşatıyor. Klima bakım ve montajı yapan ustalar evlerinin yolunu unuttular. Gece geç saatlere kadar klima tamiri yapan ustalar fazla mesaiden şikâyetçiler.

Klimacılar Bayram Seyran Demeden Çalışıyorlar!

 Klima sektöründe yoğunluk o kadar çok olacak ki yeni satışı yapılan klimalar takılmadan depolarda bekliyor. Servislerde klima montajları için aylar sonrasına randevu oluşturuluyor. Klima montajıyla uğraşan ustalar, arızalardan yeni satılan klimaları monte edecek vakit bulamıyorlar. Tatil demeden çalışan servis elemanları bayram da bile çalışmaya devam ettiklerini söylüyorlar.

FATMANUR VE RAMAZAN ÖMÜR BOYU MUTLULUĞA “EVET” DEDİ FATMANUR VE RAMAZAN ÖMÜR BOYU MUTLULUĞA “EVET” DEDİ

“Hastalar Ve Çocukları Mağdur Etmek İstemiyoruz”

Artan sıcak havalardan dolayı aşırı derecede çalıştıklarını dile getiren klima montaj ustası Necip İstanbullu ustaların yaşadığı sıkıntıları ve yoğunluğu Genç Çivril Gazetesi’ne anlattı. İstanbullu: “Termometrelerin çıldırması aslında bizim işimize yarıyor. İş yoğunluğumuz artıyor. Fakat usta ve çırak olmayışından dolayı bizlerde mağdur oluyoruz. Müşterilere sıkıntı yaşatmamak adına elimizden geldiğince mesai saati dinlemeden gidip işlemini tamamlamaya çalışıyoruz. Şu sıcak günlerde hasta ve çocuklu evlerin daha çok mağdur olmaması için elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. ”dedi.

“Sadece Yazlık Değil Klimaların Kışlık Bakımları Da Önemli”

Müşterilerin kışlık klima bakımlarını yaptırmadıkları için yazın daha çok sorun yaşadıklarını dile getiren usta Necip İstanbullu vatandaşın en çok şikâyetçi olduğu konunun ise klimaların yeterince soğutmaması olduğunu söyledi. Bu sorunun temel nedenlerinin başında klimaların doğru zamanlarda doğru kişilere bakım yaptırılmaması olduğunu belirten usta İstanbullu: “Müşterilerimizin çoğu Denizli’de klimaların sıcak hava fonksiyonunu kullanmadığı için kışın bakım yaptırmıyorlar. Kışın arıza veren klimalar yazın çalışmaya başlayınca doğal olarak arıza veriyor. Bu yanlış hem klimanın ömrünü azaltır hem de ekstra maliyeti artırır. O yüzden klimaların hem yazlık hem kışlık bakımlarını yaptırmayı unutmayın“ diyerek vatandaşlara önerilerde bulundu.