Denizlililerin her yaz mevsiminde uğrak noktası olan Başkarcı Mahallesi, serinlemek isteyen ziyaretçileri bu sezon da ağırlamaya devam ediyor. Sahip olduğu temiz havası, doyumsuz Denizli manzarası ve meşhur karlı şurubuyla Başkarcı, her yıl olduğu gibi bu yıl da tıklım tıklım dolmaya devam ediyor.

Her yıl sezona hazırlık için Nikfer’den gelen karı depolayan işletmeciler, bu kış Denizli’nin karsız kalışının sıkıntısını yaşıyor. Her yıl Denizli’nin Nikfer Mahallesinden temin ettikleri karları, Nisan-Mayıs ayından itibaren soğuk hava depolarında bekleten işletmeciler, bu yıl kar getirtmek için farklı alternatifler aramak zorunda kaldı.

Denizlide Yagmayan Kar Baskarcinin Karli Surubunu Vurdu1

“46 Yaşındayım, İlk Defa Böyle Bir Şey Gördüm”

Başkarcı’da 6 sezondur işletmecilik yapan Emel Ceylan, bu yıl yaşanan kar sıkıntısı konusunda değerlendirmede bulundu. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştığını belirten Ceylan, “Normalde karı Nikfer’den getirtiyoruz ama bu yıl kar yağmadığı için Isparta Davraz dahil kim nereden bulursa oradan getirdi. Nikfer’in zirvelerinden getirenler de oldu ama buralara yağmadı. Bizim mahallenin adı, dağlarına kar yağdığı için ‘Karcı’, ilk defa bu yıl yağmadı. Ben 46 yaşındayım, ilk defa böyle bir şey gördüm” şeklinde konuştu.

DAMAK TADINA ÖNEM VERENLER İÇİN EŞSİZ MEKAN ANATOLİA AÇILDI DAMAK TADINA ÖNEM VERENLER İÇİN EŞSİZ MEKAN ANATOLİA AÇILDI

Denizlide Yagmayan Kar Baskarcinin Karli Surubunu Vurdu3

Maliyetlere Yansıdı

Yaşanan problemin, maliyetleri de etkilediğini söyleyen Emel Ceylan, “Bu durum maliyetleri de etkiledi çünkü kar dışarıdan geldi. Bir de normalde Nisan-Mayıs gibi gelen kar Mart ayında geldiği için soğuk hava depolarında fazladan elektrik yaktık” dedi. Sezonu bu yıl erken açtıklarını da belirten Ceylan, geçen sene sezonu 23 Haziran’da açmıştım, bu yıl 1 Haziran’da açtım. Çünkü sıcaklar erken bastırdı” ifadelerinde bulundu. Başkarcı'da karlı şurup, ortalama olarak 50 liradan satılıyor.