Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Denizli İl Başkanlığı maaş ve tazminat konusundaki yanlışların düzeltilmesi amacıyla 30 Haziran Pazar günü kortej yürüyüşü düzenleyecek. Yürüyüşün ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapacak olan TEMAD Denizli İl Başkanı Bülent Kandemir, yapılacak olan basın açıklaması için Denizli’deki tüm emekli astsubayların katılım sağlamasını, TEMAD üyesi olmayan emekli astsubayların da üye olmaları konusunda çağrıda bulundu. 

Bülent KandemrTürkiye Emekli Astsubaylar Derneği Denizli İl Başkanlığı maaş ve tazminat konusundaki yanlışların düzeltilmesi amacıyla 30 Haziran Pazar günü kortej yürüyüşü düzenleyecek. Yapılacak olan basın açıklaması öncesinde Genç Çivril Gazetesi aracılığıyla çağrıda bulunan TEMAD Denizli İl Başkanı Bülent Kandemir; “Değerli meslektaşlarım, emekli astsubayların tazminat konusu aslında çok eskiden beri süregelen bir konu. Görevdeyken aldığımız bazı görev tazminatlarımızın emekli olunca kesilmesi ve emekli astsubay maaşının % 45-50 seviyesine düşmesinden kaynaklanan bir sorun. Kimsenin aldığı maaşta veya tazminatlarında gözümüz yok. Astsubaylar emekli olduğunda, astsubaylığın ilk rütbesi olan astsubay çavuş maaşının yaklaşık yarısını almaktadır. 
Halbuki emekli olan bir albay subaylığın ilk rütbesi olan teğmenden daha fazla maaş almaktadır. 
Burada fazla olan emekli albay maaşı değil az olan emekli astsubay maaşıdır. Maaştaki adaletsizlik hükumet yetkililerine iletildiğinde düzeltileceği sözleri verilmiş ancak şu ana kadar herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.
64. Hükumet 21 Aralık 2015 tarihinde emekli astsubayların maaşı ile ilgili sorunlarının giderileceği sözünü vermiş ancak değişiklik olmamıştır. 
25 Ocak 2019 tarihinde zamanın milli savunma bakanı Hulusi Akar sorunların giderileceği sözünü vermiş ancak ilerleme kaydedilmemiştir. 
Genel kurmay 2. Başkanı Yaşar Güler 10 yıl önce emekli astsubayların tazminat konusunda haklı olduklarını ifade ederek muhatap biz değiliz hükumet demiş ve aradan 10 yıl sonra sorumluluk makamında milli savunma bakanı olduğunda sorun yine çözülememiştir. 
2023 genel seçimi öncesi yine söz verilmiş ancak tutulmamıştır. 
Yine 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasına konunun çözüleceği sözleri verilmiş yine sonuçsuz kalmıştır.
En son ise Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan torba yasada astsubayların tazminat hakkı ile ilgili madde üzeri çizilerek torbadan çıkarılmıştır. Bir hafta sonrası tekrar torba yasaya konulması konusundaki girişimlerimiz de sonuçsuz kalmıştır.
16 Mayıs’ta torba yasadan tazminat hakkımız ile ilgili madde çıkarılınca genel başkanlığımız tarafından 21 Mayıs tarihinde Ankara’da TBMM önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Ardından Balıkesir şube başkanlığımız tarafından de Balıkesir’de bir basın açıklaması düzenlendi. 
16 Mayısta üzeri çizilen daha sonra da grup başkanvekillerinin de ısrarına rağmen tekrar torbaya alınmayan yasamız için Denizli TEMAD yönetim kurulu olarak bir basın açıklamasının da Denizli’de yapılmasının uygun olacağını değerlendirdik.  Şube başkanlarımızla tek tek görüşüp Denizli’de basın açıklaması yapılması konusunda hemfikir olduk. Genel başkanlığımız da onaylayınca basın açıklamasını 30 Haziran 2024 Pazar günü Denizli’de yapılmasına karar verildi

PAÜ, SKS Başkanı Önder Kompas Görevinden Alındı PAÜ, SKS Başkanı Önder Kompas Görevinden Alındı

Basın açıklamamıza katılacak şube başkanlıklarımızın katılımı ile Denizli Valiliği Atatürk anıtına çelenk koyacağız. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra Gazi Bulvarı üzerinden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na doğru kortej yürüyüşü yapacağız. Denizli Büyükşehir Belediyesi Atatürk Anıtı’nın önüne gelince de basın açıklamamızı yapıp programımızı sona erdireceğiz.
Emekli astsubaylar ciddi bir güçtür. Derneğimize üye olsun veya olmasın birçok astsubay meslektaşımın bu onur mücadelesinde omuz omuza olacağını düşünüyorum. 
Ben TEMAD’ın bir meslek derneği olarak siyaset üstü bir dernek, siyaset üstü bir kurum olduğuna inanıyorum. Siyasi düşüncesi her ne olursa olsun bu dernek emekli astsubayların derneğidir. Emekli olan her astsubayın bu dernek üzerinde söz sahibi olabilmesi için mutlaka üye olması gerektiğine inanıyorum. Bence artık gün birlik olma, beraber olma ve TEMAD şemsiyesi altında toplanma günüdür. TEMAD’a üye olmayan meslektaşlarımı üye olmaya davet ediyor, 30 Haziran Pazar günü tüm meslektaşlarımızı ve yanımızda olmak isteyen tüm dostlarımızı basın açıklamamıza davet ediyor, tüm meslektaşlarıma saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Atakan Göker