DEDELER ÇARPIŞTI İKİ KİŞİ YARALANDI DEDELER ÇARPIŞTI İKİ KİŞİ YARALANDI

Denizli’de açılan kurlarda toprak kadınların elinde sanata dönüştü ve eserler “Geçmişin Altın İzleri El Sanatlarımızın Geçmişten Geleceğe Yolculuğu" sergisinde görücüye çıktı. ’Çini Sanatı’yla kursiyerler bu kursta birbirinden farklı yüzlerce esere imza attı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergide minyatür ve çini kursu öğrencilerinin el emeği olan yüzlerce eseri görücüye çıktı.

Hatırı Sayılır Hediyeler Çini Kursundan Çıkar

Minyatür ve Çini kursu eğitmeni Esra Duran seramiklerin sanata dönüşmesinin çok zorlu aşamalardan geçtiğini belirterek: “Kursiyerlerimiz çok emek verdiler. Çini ve minyatür sanatı da her sanatta olduğu gibi çok emek ve sabır istiyor. Sabır, emek ve yetenek birleştiğinde ortaya harika eserler çıkıyor. Bunun en güzel örneklerini buğun bu salonda görebiliriz. Çini satı çok meşakkatli olduğu için çoğu kursiyerlerimiz yaptığı parçaları satmak yerine hediyelik olarak kullanıyor. Bence kursiyerlerimiz bu konuda haklılarda. Bu kadar emek demek hatırı sayılır hediye demek” dedi.