İstanbul Sanayi Odası (İSO), Haziran ayında açıkladığı “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023” araştırmasının ardından, “İSO İkinci 500” araştırmasının sonuçlarını duyurdu.

Bu yıl Denizli’den 9 firma listede yer aldı. Tekstil-konfeksiyon sektörü 5 firma ile, kablo-bakır tel sektörü ise 4 firma ile listede ile çıktı.

İkinci 500'de 11. sırada yer alan Elsan Elektrik Gereçleri, Denizli firmaları arasında listenin başında yer aldı. Elsan’ı 176. sıradaki Küçüker Tekstil ve 191. sıradaki Uğurlular Tekstil izledi. Listedeki Denizli firmalarından 4’ü geçen seneye göre daha üst sıralara yükselirken, geçen sene ikinci 500 de olmayan iki firma bu yıl listeye dahil oldu.

1000 liranın altına indi: BİM her eve gerekli aleti kısa süre satacak 1000 liranın altına indi: BİM her eve gerekli aleti kısa süre satacak

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, “İSO İkinci 500-2023 araştırması, içinden geçtiğimiz ekonomik ve finansal koşulları, ihracat performanslarını, AR-GE ve teknoloji faaliyetlerine ilişkin önemli göstergeler sunuyor. Geçtiğimiz yıl ikinci 500 listesinde ilk sırada yer alan bir firmamız, bu yıl ilk 500 listesinde yer aldı. Firmalarımızdan 4’ü geçen seneye göre daha üst sıralarda kendine yer buldu. Bu yıl listede yer almayan firmalarımızın yanı sıra geçen sene listede olmayan iki firmamızın bu yıl dahil olduğunu görüyoruz. Geçen yıl 11 olan firma sayımız bu yıl 9’a düştü.

2022’nin devamında 2023 yılı da zor bir yıl oldu. Uygulanan ekonomi politikaları, artan üretim ve girdi maliyetleri, istihdam ve lojistik problemleri, finans sorunları gibi birçok faktör, üretim hedeflerimizi, yatırım hedeflerimizi ve sanayinin geleceğini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Biz, hammadde, enerji, finans, iş gücü, ulaşım ve pazar ile ilgili sorunlarımızı her platformda dile getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Tüm bu olumsuzluklara rağmen sanayicilerimiz, üretime devam etmek ve sahip olunan bilgi birikimini kaybetmemek için üstün bir çaba gösteriyor. Yaşanan tüm zorluklara rağmen, yatırımlarıyla ekonomik büyümemize, ihracatımıza ve istihdama katkı sunarak, ikinci 500 listesinde yer alan tüm firmalarımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda listedeki firma sayımızın artmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Iso 500

Editör: SERAP SOFULU