Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan sergi katılımcılardan yoğun ilği gördü. Sıradışı eserlerin yer aldığı sergide 5 bin eser vatandaşın beğenisine sunuldu. Her birinde ilmek ilmek emek olan ürünler gelen konuklardan tam not aldı.

CHP’Lİ ARPACI’DAN KÖY KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA YASA TEKLİFİ CHP’Lİ ARPACI’DAN KÖY KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA YASA TEKLİFİ

‘Dolap Kapağı’nın Muhteşem Dönüşümü Göz Kamaştırdı

Sergilenen eserler arasında bir tanesi vardı ki sergiye damga vurdu. Karbonattan yapılan Atatürk tablosu görenleri hayrete düşürdü. Karbonatın yaygın kullanım alanı olarak mutfak bilindiği için bu tabloyu görenler şaşkınlıklarını gizleyemediler.  Kursiyerlerin elinde sanata dönüşen karbonatlı tablo, yeteneğin elinden bir şeyin kurtulamayacağının altını çimiş oldu. Karbonatlı Atatürk tablosu, karbonatın sadece mutfaklarda değil sanatçının elinde nelere çevrilebildiğinin kanıtı olmuş oldu. Kursiyerinin hepsinin birbirinden yetenekli olduğuna vurgu yapan Dekoratif Boyama ve Geri Dönüşüm kursu eğitmeni Rabia Karauzun: “  Halk Eğitim merkezlerinin açmış olduğu kurslar eğitici olduğu kadar faydalıda. Bizim kursumuzda kursiyerlerimiz eski ürünlerin hemen kaldırılıp çöpe atılmaması gerektiğini öğreniyorlar. Edinilen bu bilgiyle evlerinde kullanılmayan atıl durumda olan eşyaları başka bir ürüne dönüştürerek yeniden kullanıma kazandırıyorlar. Bunun en güzel örneği atılacak olan mutfak dolabı kapağından yaptığımız Atatürk tablomuz.” dedi.

Karbonattan Atatürk Tablosu Da Yapılır!

“Geçmişin Altın İzleri El Sanatlarımızın Geçmişten Geleceğe Yolculuğu" adlı sergide birbirinden farklı çalışmalar yer alırken hem geri dönüşüm yapılıp hem de doku çalışması uygulanan ‘karbonatlı tablo’ ilgi çekmeyi başardı. Sergimizin en nadide parçaları arasında karbonattan doku çalışması yaptığımız tablo yer alıyor diyen Karauzun: “ Bu tablo eski mutfak dolabı kapağından yapıldığı için hem geri dönüşüm örneği oluşturuyor. Hem de karbonattan üstüne doku işlendiği için doku çalışması içeriyor. Bizim bu tabloyu karbonatla yaptığımızı duyanlar şaşırıyorlar. Çünkü karbonatı çoğunlukla mutfakta kullandığımız için ‘tabloda karbonatın ne işi var?’ diyorlar.  Biz burada sıra dışı eserler yapmak için fikirlerimizle yeteneklerimizi sentezlemeyi de öğretiyoruz. Eserlerimizden de görüleceği gibi bu işi başardık .”dedi.