Geçen hafta gündeme gelen Işıklı mahallesinde yapımı devam eden Millet bahçesi üzerinden Belediye Başkan yardımcısı Latif Selçuk ve çalışmaları eleştiren İYİ Partili Koray Eren yapılan kazılar sonucu çıkarılan tarihi eserlerin nerede olduğunu sordu. Kazı çalışmaları esnasında Müze yetkililerinin kazı alanında olup olmadıklarını da açıklanmasını isteyen Eren “Başkan Yardımcısı Latif Selçuk Millet Bahçesi yaptık diye poz veriyor da tarihi kent üzerinde yapılan kazı sonuçları ile ilgili bilgi vermekten kaçınıyor. Buradan neler çıktı, kazıdan kimin haberi var, çıkanları müze yetkilileri kayıt altına aldı mı?” dedi.

Eumania Tarihi Kent alanından çıkan tarihi eserlerin Çivril Kültürüne büyük katkı sağlayacağını belirten Eren “Işıklı mahallemizde bir vatandaşımız bir ev yapmak istese başında en az 3 kuruldan onlarca yetkili bekliyor. Biz koskoca tarihi kentin olduğu yeri kazdık. Kaç kurumdan kaç yetkili vardı. Çıkanlar nereye götürüldü. Bunlar Çivril tarihini kültürünü tanıtmak için kullanılamaz mı?” dedi.

Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın meclis toplantılarında meclis üyelerinden Çivril’i tanıtmalarını istediğini belirten Koray Eren “ Başkan Niyazi Vural her meclis toplantısında bizlere ilçemizi anlatın, ilçemizin tarihi ile ilgili her platformda konuşun diyor. Konuşalım Çivril’imizi tanıtalım da siz bize neler yapıldığı ile ilgili doğru ve zamanında bilgi vermiyorsunuz ki biz ne anlatalım hangi bilgiyi verelim” dedi.

Kazı alanından çıkan bazı materyallerin saklandığına ya da uygun olmayan yerlerde muhafaza altına alındığına dair duyumlar aldıklarını da belirten Koray Eren “biz Çivril’in tarihini anlatırken karşımıza Işıklı’da kazı sırasında bulunan lahit kapağı ile ilgili soru geldiğinde ne diyelim mesela. Çivril’de her kahvede konuşulan bu konu işle ilgili hangi meclis üyesine bilgi verildi. Böyle bir lahit mezar kapağı gerçekten çıktı mı? Kapak iddia edildiği gibi Işıklı’da bir tanıdığın ahırında mı muhafaza altına alındı? Müzenin lahit kapağından bilgisi var mı? Bunları bilmeden nasıl Çivril tarihini anlatacağız” dedi.

Tarihi eser konusunda herkesin daha duyarlı olması gerektiğini sözlerine ekleyen eren “bu topraklar binlerce yıllardır kültürlere milletlere ev sahipliği yapmış. Dolayısıyla bu topraklar üzerinde bir çok kültüre ait buluntu olması doğal. Biz hem birey hem de kurumlar olarak bu buluntu ve eserlere sahip çıkmalı gerekli yerlere bunları haber vermeli ve teslim etmeliyiz. İlçenin Kültürüne sahip çıkmak böyle olur. Samanlıkta lahit kapağı saklamak, kimse yokken gizli kapaklı kazı yapmak sonra da Millet bahçesi yaptık diyerek fotoğraf çektirmek katkı sağlamaz” dedi.