Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Acar, bugün Denizli’yi ziyaret etti. Millet Partisi Denizli İl Başkanlığı tarafından 15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle Cumhuriyet Parkında açılan sergiyi partililer ile birlikte gezen Cuma Acar, “Gazi Mustafa Kemal’in, Ahmet Hulusi Efendi’nin, Fevzi Çakmakların başlattığı o Milli Mücadeleyi yeniden başlatma günüdür” dedi.

“Elde Ettiğimiz Başarılar Masa Başında Bir Bir Kaybedildi”

Milli Mücadele destanını anlatan Cuma Acar “Bugün son derece önemli ve anlamlı bir gün. Bugün vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Müftü Ahmet Hulusi Efendi, Kazım Karabekir, Şerife Başı, Gördesli Makbule, Sütçü İmamlar, Şahin Beyler, Kara Yılanlar, Türkiye’nin dört bir yanındaki bütün Milli Mücadele Kahramanlarını rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. 15 Mayıs 1919’da ne olmuştu? Haçlı sürülerini Anadolu’yu karış karış vahşice işgal ettikleri o günlerde Yunan palikaryası İzmir’i işgal etmişti. İzmir’in işgalinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi bir fetva yayınlamıştı ve Denizli halkını bu vahşi işgali protesto etmek için meydanlara çağırmıştı. Orada diyordu ki ‘ben bugün sizin müftünüz olarak cihadı mukaddes ilan ediyorum. Yunan sürülerine karşı mücadele etmek bizim hem vatandan sevgimizin, millet sevgimizin, bağımsızlık aşkımızın biz gereğidir. Hiçbir şey bulamazsanız topunuz, tüfeğiniz olmasa bile yerden 3 taş alacağız ve Yunan sürülerinin geldiği taraf doğru atmak suretiyle onarla mücadele edeceğiz. Ben inanıyorum ki bağımsızlık aşkımız, vatandan sevgimiz ve imanımızla biz bu mücadeleyi kazanacağız ve muzaffer olacağız’ diyordu. Aradan geçen bunca zaman sonra Kuvâ-yi Milliye’nin, Milli Mücadelenin savaş meydanlarında elde etmiş olduğu bu başarılar Gazi Mustafa Kemal’in vefatıyla birlikte, elde ettiğimiz başarılar masa başında bir bir kaybedilmek durumunda oldu. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanıyla sulanan cennet vatanımız karşılığında satılır oldu. Öyle olduğu ki Türkiye’nin yer altı, yer üstü zenginlikleri yerli işbirlikçileri ile birlikte yabancı şirketlere adeta peşkeş çekildi” dedi.

436156419 436488789016820 7846133934487319139 N

İYİ PARTİ ÇİVRİL İLÇE BAŞKANI DEĞİŞTİ İYİ PARTİ ÇİVRİL İLÇE BAŞKANI DEĞİŞTİ

“Gün, O Milli Mücadeleyi Yeniden Başlatma Günüdür”

Vatandaşlarımızı yokluğa ve yoksulluğa mahkum edilmiş durumda diyen Acar “Osmanlı’nın da yıkılış zamanında bile Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinin yüzde 25’i devlete kalırken sonradan küçüle küçüle günümüzde yüzde 2 buçuklara kadar düştü. Bu Afrika’daki sömürge ülkelerinde görülmeyecek bir sömürüdür. Yine ekonomik buhranlarımız sebebiyle vatandaşlarımızı yokluğa ve yoksulluğa mahkum edilmiş, on bin lira emekli maaşları ile emekli vatandaşlarımız muhtaç hale düşürülmüş ve torunlarına harçlık veremez hale getirilmişlerdir. Vatandaşlarımız konteynerlerinden ekmek, meyve aramak durumuna düşürülmüştür. Vatandaşlarımıza akşamları semt pazarlarında atılmak üzere bırakılmış ezilmiş, çürük sebze ve meyveleri toplayıp evine götürmek durumuna düşürülmüştür. 70-80 yaşındaki vatandaşlarımız sahurlardan itibaren et ve süt kurumların önünde dondurucu soğukta sıraya girmek zorunda bırakılmıştır. Türkiye’de Gazi Mustafa Kemal’in Ahmet Hulusi Efendi’nin, Fevzi Çakmakların başlattığı o Milli Mücadeleyi yeniden başlatma günüdür. ‘Yeniden Milli Mücadele’ demek günüdür” dedi.