ÇİVRİLLİLER DİKKAT ZİRAİ DON GELİYOR ÇİVRİLLİLER DİKKAT ZİRAİ DON GELİYOR

Yetiştirdiği sporcu ve güreşçiler ile birçok başarıya imza atan Yeşil Çivril Belediye spor Güreş takımı yeni dönem eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. Düzenlenen güreşçi seçme ve turnuvalar ile spor yapmaya istekli öğrencilerden seçilen öğrencilerden oluşan güreş takımı, eğitmen Ahmet Çelimli gözetiminde sıkı ve yoğun bir tempo ile antrenmanlarını sürdürüyor. 

2017 yılında kurulan ve yetiştirdiği sporcularla birçok başarıya imza atan Yeşil Çivril Belediye spor Güreş kulübü yeni sporcuların eğitimine devam ediyor. 7 – 14 yaş arası öğrencilerden oluşan takım, çalışmalarını kapalı spor salonunda haftada üç gün yapıyor. Tecrübeli çalıştırıcı Ahmet Çelimli gözetim ve koordinasyonunda haftada üç gün devam eden eğitimde genç sporcular temel güreş eğitiminin yanı sıra taktik ve sporcu etiği hakkında da eğitim görüyor. Antrenmanlarda temel eğitim alan öğrenciler, ısınma ve taktik eğitimlerinin sonunda yaş ve kilo kategorilerine yapılan eşleşme ile güreşiyorlar. 

Çalışmalar ve güreş takımı hakkında bilgi veren çalıştırıcı Ahmet Çelimli güreşin Çivril’de çok sevilen ve öğrenciler arasında en çok tercih edilen spor dallarının başında geldiğini belirterek “ata sporumuz güreş Çivril’de gençler ve öğrenciler arasında çok rağbet gören bir spor dalı. Bu ilgi ve sevgi ile 7 yıl önce belediye güreş kulübü kuruldu. 7 yıldır Çivril Güreş kulübünde yetişen onlarca sporcu katıldığı turnuvalarda birçok madalya aldı ve sayısız başarıya imza attı.

M İ N D E RTurnuva ve şampiyonalarda dereceye giren sporculardan 20 Çivrilli öğrenciyi Denizli başta olmak üzere Aydın ve Muğla gibi illerde eğitim veren güreş eğitim merkezlerine gönderdik. Her yıl yaptığımız seçmeler ile belirlediğimiz öğrencilere eğitim veriyoruz. Belli seviyeye gelen öğrencilerimiz ülke genelinde düzenlenen okul sporları turnuvaları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen şampiyona ve turnuvalara katılarak mücadele ediyor. Bu turnuva ve şampiyonlarda başarılı olan madalya alan ve yeteneğini gösterme şansı yakalan öğrencilerimiz güreş eğitim merkezlerine kabul ediliyor. Çivril yetiştirdiği genç güreşçiler ile Türk güreşine damga vuracak. Geleceğin Pehlivanları Çivril’de yetişiyor” dedi.

Kapalı Spor salonunda devam eden güreş eğitimleri haftada üç gün saat 16.30 ile 19.00 saatleri arasında yapılıyor.

Muhabir: EBRU ATAR