Hayatımızın hemen hemen her noktasında olan akıllı telefonlar olmadan bir yaşam düşünmek artık çok zor. Cep telefonu kullananların en büyük şikayeti ise telefonların şarj sorunu. En pahalı telefondan en ucuz telefona hepsinin tek bir ortak noktası var o da bataryanın hemen tükenivermesi. Bu konuda batarya teknolojileride gelişim gösteriyor. Yakın gelecekte telefonu tek şarjla 1 hafta kullacağız gibi görünüyor. İşte detaylar...

Sarjiniz Hemen Bitiyor Mu Artik Akilli Telefonlar Haftada 1 Sarj Edilecek.jpg1

1 Haftayı Tek Şarjla Götürebileceğiz

Apple ve Samsung gibi önemli şirketlere batarya tedarik sağlayan TDK adlı firma  pil teknolojileri noktasında önemli gelişmeler kaydetti. Yeni teknoloji sayesinde bataryanın performansı ve kapasitesinde büyük değişikliklere gidileceği belirtildi. Kullanıma sunulduğu takdirde her akıllı telefon 1 kez şarj edilerek bütün haftayı götürecek.

Yeni geliştirdikleri CeraCharge adlı katı hal pil, mevcut çözümlerden tamı tamına 100 kat daha fazla enerji yoğunluğuna sahip olacak. Yani teknolojik cihazlarımız daha uzun süre şarjda kalacak ve kullanıcılarına daha uzun pil ömrü sunacak.

Yapay Zeka Destekli Dolandırıcılık: Gerçekler Yanılsamalardan İbaret Yapay Zeka Destekli Dolandırıcılık: Gerçekler Yanılsamalardan İbaret

Sarjiniz Hemen Bitiyor Mu Artik Akilli Telefonlar Haftada 1 Sarj Edilecek.jpg2

CeraCharge Projesi Başarılı Olursa Birçok Alana Olumlu Etkileri Olacak

Şirketin çalışma aşamasında olduğu proje sayesinde farklı cihazlarda daha uzun ömürlü pil kullanım imkanı sunulabilir. Enerjideki büyük kullanıma ek olarak oksit elektrolitin bataryayı güvenli hale getirdiğini ifade eden firma olası patlamaların da önüne geçilebileceğini belirtti. Firmanın bu pilleri seri üretime geçirmek için çalışmalara başladığı da duyuruldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ