Termometler Denizli'de 43 dereceye kadar yükseldi. Bu sıcak havalarda yediğimize içtiğimize dikkat etmek sağlığımız için oldukça önemli. Yaz aylarında beslenme dengesinin nasıl olması gerektiğini Diyetisyen Cansu Çatal Çetin'e sorduk.

Sicakliklar Artti Sivi Tuketimi Ve Beslenme Nasil Olmali2

Sıcak Havalarda Yağlı ve Şekerli Yiyeceklerden Uzak Durun

Havaların aşırı ısındığı için su kaybının yüksek olduğunu söyleyen Diyetisyen Cansu Çatal Çetin, ''  Bu havalarda yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durmakta fayda var, bunların yerine daha çok vitamin seviyesi yüksek sebze ve meyvelerin tercih edilmesi oldukça önemli. Yemeklerde tam tahıllı yiyeceklerle, Akdenize özgü, balık, zeytinyağlı sebzeler ve salatalar tüketilmeli.'' dedi.

KÖYLÜ VE MUHTAR AĞAÇLANDIRMA YAPTI KÖYLÜ VE MUHTAR AĞAÇLANDIRMA YAPTI

Sicakliklar Artti Sivi Tuketimi Ve Beslenme Nasil Olmali4

Sıvı Tüketimi Nasıl Olmalı?

İnsan vücudunda sıvı kaybının terleme,solunum, dışkı ve idrarla olduğunu belirten Çetin, '' Nefes alırken bile sıvı kaybederiz, dolayısıyla susamamışken bile su içmek oldukça önemlidir. Ortalama olarak 3 litre içilmesi tavsiye edilir ancak eğer bir spor aktivitesi yapıyorsanız ya da fiziksel olarak efor sarf ettiğiniz bir iş yapıyorsanız bu 3 litreyle sınırlı olmamalıdır. Bunların yanında karpuz, limonata, ayran, kefir, soda  gibi meyve yiyeceklerle de sıvı takviyesi yapılabilir.'' dedi
 
Yeteri kadar sıvı alıp almadığımızı nereden bileceğimizi sorduğumuzda ise idrar rengimizden bunu değerledirebileceğimizi ifade eden Çetin,  idrarınız renksize yakın ise sıvı alımı yeterlidir, koyu sarı ise yetersizdir, değerlendirmesinde bulundu.