Türkiye’de milyonlarca kişi tarafından takip edilen Survivor All Star yarışması, geçtiğimiz günlerde ekrana gelen final yayınıyla birlikte sona erdi. Yarışmada yarışmış olan 3 yarışmacı, final yayınına çakarlı araçla giderken sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaptı. Sahra Işık, Damla Can ve Yağmur Banda'nın yer aldığı araçta çakar kullanılması ve görüntülerin sosyal medyada paylaşılması tepki topladı.

Kadınların aşkta tercihi zeki erkekler Kadınların aşkta tercihi zeki erkekler

"Çakar Deyince Ben"

Sahra Işık'ın, "Çakar deyince ben" notuyla paylaştığı görüntülerin ardından polis ekipleri çalışma başlattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine başlatılan çalışmada araç sürücüsüne idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Survivor Yarismacilarina Tepki Yagdi Geregi Yapildi1

“Usulsüz Çakar Kullananlara Asla Müsaade Etmeyeceğiz”

Sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada Yerlikaya, "Sivil trafik ekiplerimizin sosyal medya ve ulusal basına yansıyan ‘bir yarışma programının 3 yarışmacısının İstanbul'daki büyük finale çakarlı araçla gitmesi’ haber ve görüntülerine yönelik yaptığı çalışmalarda; bu araç sürücünün ışıklı ve sesli uyarı işareti veren cihazları, mevzuatta izin verilmeyen bir araca taktığı ve kullandığı tespit edilmiş ve yakalanmıştır. Araç sürücüsüne idari para cezası uygulanmış ve çakar/siren tertibatı söktürülmüştür. Görevi sırasındaki ambulans, itfaiye ve polis araçlarımızın trafikteki önceliği insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir. Usülsüz çakar kullanan ve trafikte üstünlük taslayanlara asla müsaade etmeyeceğiz" ifadelerinde bulundu.