Çiftçi ve tarım meslek kuruluşu konumunda olan Çivril Ziraat Odası Çivril Belediyesi tarafından organize edilen Çivril Elma Tarım ev Kültür Festivaline katılmadı. Daha önceki yıllarda stant açan Elma ve Elma suyu tanıtımı, ikramı yapan, yarışma sponsorluğu üstlenen ve festivale destek veren Ziraat Odasının son festivale katılmaması çiftçi ve kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı. Meslek kuruluşlarının siyasete alet olduğunu düşünen bazı çiftçiler “Ziraat Odası tarım festivalinde olmayacaksa nerede bizi temsil edecek. Çiftçinin hasat bayramına katılmayan oda siyaset mi yapıyor? Çivril’in adının duyurulduğu bir organizasyonda çiftçi yalnız bırakıldı” diyerek tepki gösterdi.

Çiftçi ve tarım ile ilgili her organizasyonda Çivril Ziraat Odasının en önde yer alması gerektiğini belirten çiftçiler “odamız resmi işlemler dışında çiftçi ile çok bağı ve ilişkisi olan bir kurum değil. En azından bu tür organizasyonlarda çiftçiyi temsil etmeli. Çivril’in tarımsal ürünlerini sergilemesi, sunumunu, tanıtımını yapmalı. Her yıl mutlaka stant açılırdı ama bu yıl nedense ne stant açtılar nede festivalde göründüler. Ya kaçtıkları bir şey var ya da korktukları bir şey. Çivril ile ilgili hele bir de tarım ile ilgili bir organizasyonda yer almayan oda başarısızdır, hesap içindedir” dedi.

Çivril Ziraat Odası Festival-1

Çivril belediyesinden tarımsal üretime büyük destek Çivril belediyesinden tarımsal üretime büyük destek

Festival sonrası yaptığı değerlendirmede Çivril Ziraat Odasının festivale katılmaması ile ilgili olarak sorulan soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Semih Dere Çivril Ziraat Odasının Elma Festivali düzenleme komisyonunda olduğunu belirterek “Ziraat Odamız festival komitemizde. Festivalin içeriğinin hazırlanmasında yer alan kurumların en başında geliyor. Ancak bu yıl oda yönetimi Elma Komisyonu doğal üyesi olmasına rağmen festivalimize katılmadı. Sebebini bilmiyorum ancak biz çiftçilerimizin en büyük meslek kuruluşu olan Ziraat Odamızı festivalde görememekten çiftçilerimiz adına büyük üzüntü duyduk. Tasarruf tedbirleri nedeniyle yapılıp yapılmayacağı son ana kadar belli olmayan festivalimizin yapılma kararı çıktıktan sonra festival komisyonumuz toplandı fakat komisyonda yer alan Ziraat Odası başkanımız toplantıya gelmedi” dedi.

Konuyla ilgili olarak Çivril Ziraat Odasından yapılan bilgilendirmede ise festivalin düzenlenme aşamasında kendilerine haber verilmediği belirtilerek “festival konusunda odamız ve başkana yapılmış bir davet olmadı. Dolayısıyla bizde festivale katılmadık. Stant açma gereği de görmedik” denildi.

Editör: Bülent Çakır