Pamukkale Üniversitesi Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine, organ bağışı ve stresle baş etme yöntemleri ile ilgili eğitim semineri verildi. Okulun konferans salonunda düzenlenen seminere Aile Hekimi Uzman Dr. Sergen Düzce ve Psikolog Erdi Uyakıner konuşmacı olarak katıldı.

Okulda eğitim alan öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği seminerde organ bağışı hakkında öğrencilerin doğru bilgilendirilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Seminerde Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 30 bin kişinin organ bağışı beklediği bilgisi öğrencilerle paylaşılarak, seminere katılan öğrencilere kısa film gösterimi eşliğinde bilgi verildi. Seminere katılan Uzaman Doktor Sergen Dğzce organ ve kan bağışının önemine vurgu yaptığı konuşmada “Herkes bir engelli adayı olduğu gibi aynı şekilde herkes organa ve kana ihtiyaç duyabilir. Bu nedenle organ bağışı konusunda duyarlılık sahibi olunması gerekiyor. Mutlaka organ bağışında bulunalım” dedi.

Whatsapp Image 2024 10 19 At 17.49.44 (1)

Seminerde okula yeni başlayan öğrencilerin yeni bir ortam ve derslerle karşılaştıkları için yaşayabilecekleri uyum sorunu, sıkıntı ve stresle baş etme yöntemleri ile yaşanabilecek sorunlarla ilgili psikolog Erdi Uyanıker tarafından bilgilendirme yapıldı.

MİNDERİN ASLANLARI ÇİVRİL’DE YETİŞİYOR MİNDERİN ASLANLARI ÇİVRİL’DE YETİŞİYOR

Öğrencilerin büyük bir ilgi ile düzenlediği seminer soru cevap şeklinde yaklaşık 2 saat sürdü. Seminer sonunda organ bağışı yapan öğrencilere bağış kartı verildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri seminer öncesi okulda stant açarak bilgilendirme kitapçığı ve hatırlatma objeleri dağıttı.

Yapılan çalışma ile ilgili olarak Denizli Sağlık Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede “Çivril İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine Aile Hekimi Uzmanı Dr. Sergen Düzce tarafından OrganBağışının önemi, Psikolog Erdi Uyanıker tarafından Anksiyete ve Stresle Baş etme Yöntemleri konularında eğitim verildi. Öğrencilerin soruları cevaplandırıldı. Ayrıca üniversite içinde stant açılıp organ bağışında bulunanlara bağış kartları teslim edildi” denildi. 

Muhabir: Mehtap KAYAOĞLU