Çivril Dinar karayolunda devam eden yol çalışması sürücüleri canından bezdirirken yaz mevsimi ile birlikte artan trafik yoğunluğu, kaza riskini de beraberinde arttırdı. Her gün binlerce sürücünün kullandığı yoldaki çukurlar araçlara ciddi anlamda zarar verirken bazı sürücüler kazalarla karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor.

Whatsapp Image 2024 07 29 At 17.26.01-1

2018 yılında başlayan ve halen devam eden yol çalışmalarının Çivril Işıklı kısmındaki gecikme, bölge halkına ve yolu kullanan binlerce sürücüye zor anlar yaşatıyor. Yolu sürekli kullanan sürücüler yoldaki çukurlardan kaçmayı başarırken yoldan ilk defa geçen sürücülerin araçlarında ciddi hasarlar meydana geliyor.

“Senin gözün görmüyor mu Müteahhit

Yoldaki çukurların araçlara zarar verdiğini ve çoğu zamanda kazaya davetiye çıkardığını belirten şoförler sorunu iletmelerine rağmen çözüm bulunmamasından da şikayetçi. Çalışma nedeniyle tek şeritten ilerleyen trafiğin sezon dolayısıyla yoğun olduğuna dikkat çeken sürücüler “tarım kenti olması nedeniyle yolda traktör ve tarım makineleri yoğun şekilde seyrediyor. Bunun yanında Işıklı gölünü görmeye ve tekne turlarına katılmaya gelen turistlerin yoğunluğu da ekleniyor. Yol Çivril Uşak ve Afyonkarahisar bağlantı yolu, kendi yoğunluğu da var. Şu anda bu yol ciddi tehlike arz ediyor. Uyarı levhası da yok. Yola giren bir çok sürücü çukurlardan kaçarken ya kaza riski atlatıyor yada aracında ciddi hasarlar oluşuyor. Yolu yapan işçiler görmüyor mu sürücülerin yaşadığını ya da müteahhittin gözü mü kör anlamadık” dedi.

Whatsapp Image 2024 07 29 At 17.26.00

“Gölü gezmeye geldik, yol zehir etti”

Uşak’tan Çivril’e gelen ve Beydilli mahallesine giderken yolda tekeri parçalanan Y.M. başına gelenlerden sonra bir daha Çivril’e gelmesinin imkansız olduğunu belirterek “Uşak’ta yaşıyorum, Ankara’dan gelen misafirlerime Çivril ve Işıklı gölünü gezdirmeye Nilüfer turlarına katılmaya getirdim. Uşak’tan Çivril’e kadar sorunsuz geçen yol sürecimiz Işıklı yoluna girmemiz ile kabusa döndü. Çapı bir metreye yaklaşan çukurlardan kaçarken kaza tehlikesi atlattık. En son girdiğimiz çukurda da tekerimiz parçalandı. Araçta ikisi çocuk altı kişiydik. Üstelik biri de hamile. Hepimizi büyük korku yaşadık. Turizm cenneti diye büyük bir hevesle çıktığımız yol bize kabus oldu. Yol yardımı çağırdık lastiğimiz değişir değişmez geri döneceğiz. Tatilimiz zehir oldu. Bir daha Nilüfer de görmem Çivril’e de gelmem” diyerek tepki gösterdi.

Büyükşehirden Büyük Müjde Büyükşehirden Büyük Müjde

Nisan ayında yolda inceleme yapan Kaymakam Hasan Akbulut üstlenici firma yetkilileri ile görüşmüş ve yolun kullanılan kısmındaki çukurların kapatılması, gerekli tadilatın yapılması için talimat vermişti.

Muhabir: Serap Sofulu