Kontrolsüzce kullanılan zayıflama çayları ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Türkiye’de obezite oranının hızlı artış gösterdiği şu günlerde vatandaşlar ucuz zayıflama yöntemleri arayışı içine girdiler. Son yıllarda zayıflamak için diyetisyenlerin kapısını çalan vatandaşların sayısı da artarken bilinçsizce tüketilen zayıflama çaylarının da sayısı azımsanmayacak kadar çoğaldı.

En Sağlıklı Zayıflama Yöntemi Uzmanı İle Yapılan Olacaktır!

Uzmanlar tarafından hazırlanan diyet listelerinde zayıflamak isteyen bireylerin en sağlıklı şekilde kilo verebilmeleri için ana öğünlere ara öğünler de eklenir. Vücudun vitamin ve su kaybetmesinin önüne geçilmeye çalışılır. Fakat bir uzmana danışmadan tek başına diyet yapmaya kalkan vatandaşlar ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalıyor. Özellikle son yıllarda kolayca ulaşılabilen zayıflama çaylarını doktor kontrolü olmadan tüketmek kalp, bağırsak, böbrek rahatsızlıkları gibi ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Özellikle bu tür çaylara kolaylıkla ulaşmak da konunun tartışılması gereken başka bir noktası.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Polat, Çivril’de İncelememelerde Bulundu Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Polat, Çivril’de İncelememelerde Bulundu

“Özelikle Hamilelere Bitki Çayı Bile Satmıyorum”

Zayıflama çaylarını satan esnaflar bu konuda müşterilerini bilinçlendirdiklerini ifade etti. Zayıflama çaylarının mutlaka doktor tavsiyesi ile tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Bayramyeri esnafı: “Zayıflama çayları almak için işyerimize gelen müşterilerimiz oluyor. Sattığımız ürünler markette satılan temel gıda maddelerinden biri değil.O yüzden hemen satmıyoruz. Bitki çayları içinde kekik, funda yaprağı, biberiye, çoban çökerten gibi birçok bitki çeşidini barındırıyor. Bu yüzden müşterilerimize öncelikle kalp, böbrek, bağırsak rahatsızlıkları başta olmak üzere kronik rahatsızlıklarının olup olmadığını soruyoruz. Herhangi bir rahatsızlığı varsa kesinlikle satışını yapmıyoruz. Öncelikle doktoruna danışması gerektiği konusunda uyarıyoruz. Hamilelerin de kullanmamasını söylüyoruz şahsen ben hamilelere satış bile yapmıyorum. Müşterimizin herhangi bir rahatsızlığı yoksa içinde bulunan bitkilerin özelliklerini anlatıyoruz. Alerjik reaksiyon gösterebileceğini anlatıyoruz. Daha önce böyle bir alerji öyküsünün olup olmadığını soruyoruz. Fazla ve bilinçsizce tüketilmesi ölüme dahi götürebilir. Amacımız ürün satmaktan ziyade vatandaşın sağlığı” diyerek vatandaşları uyardı.  

Editör: Fatma Haytan