Microsoft eski işletim sistemine sahip cihazlara yönelik sürüm güncelleme çalışmaları yaparak  stabil olarak bilgisayarların çalışmasını sağlıyor. Gelişen teknoloji ve donanımların eksik kaldığı noktada ise eskiyen işletim sisteminden destek çekiliyor.
Windows 10 21H2 işletim sistemi için kullanıcılara son hatırlatmayı yapan Microsoft bundan sonraki süreçte yapılacak uygulamalar hakkında bildirimler yaptı.

11 Haziran Son Gün

11 Haziran tarihinden itibaren Windows 10 21H2 için herhangi bir şekilde destek alamayacak. Bu işletim sistemi yeni programlara uyumlu hale getirilmeyecek. Bu işletim sistemi 11 Haziran’dan sonra güvenlik güncellemelerini de alamayacağı için sistem açıklarına karşı korumasız kalacak. Sürümü kullanmaya devam edenler kişisel verileini kaybedebilir. Dolayısıyla önemli bilgileri başka bir yere yedeklemek mantıklı olabilir.

Denizlili Bilim İnsanı 10 Yıldır Sahibini Bekleyen Ödülün Sahibi Oldu Denizlili Bilim İnsanı 10 Yıldır Sahibini Bekleyen Ödülün Sahibi Oldu

Piyasadan Silinecek

Windows 10 21H2 işletim sistemi birçok  kullanıcı tarafından halen kullanılıyor. Güvenlik açıkları ile beraber bu işletim sistemini kullanmak isteyenler herhangi bir değişiklik yapmadan kullanımlarını sürdürebilecekler. Ancak  bu işletim sistemiyle kullanıma devam etmeniz bir sürü riski göze almanızı gerektirecektir.

Peki Şimdi Nasıl Kullanacağız? 

Microsoft aldığı karar doğrultusunda Windows 10 21H2 için kullanıcılara başka bir alternatif sunuyor. Onaylayacak olan kullanıcıların işletim sistemleri otomatik olarak Windows 10 22H2’ye yükseltilecek. Bu versiyon ise güncellemeleri almaya devam edecek. İşletim sisteminin güncellemesini yapanlar ve versiyon geçişi sağlayanlar cihazlarında herhangi bir değişiklik yapmadan kullanımlarına devam edebilecekler.