Kuyumcular, sahte altın tespitinde yaşadıkları zorluklara karşı kesme altın alımını durdurma kararı aldı. Bu karar, yarından itibaren 81 ilde geçerli olacak ve yatırımcıları etkileyecek. Kesme altın biriktirerek yatırım yapanlar, altınlarının geleceği konusunda belirsizlik yaşayacak. Kuyumcular, sahte altın sorununa karşı bu önlemi alarak piyasa hareketliliğinden korunmayı amaçlıyor. Altın, geçtiğimiz yıl yüksek getiri sağladı ve yatırımcıların ilgisini çekti.

Küçük yatırımcının altını güvenli liman olarak görmesiyle başlayan satış patlaması, dolandırıcılık olaylarını da beraberinde getirdi. Kuyumcular ise bu duruma karşı ortak bir karar alarak önlem aldı.

Emekli promosyonları zamlandı: Banka banka liste açıklandı Emekli promosyonları zamlandı: Banka banka liste açıklandı

Türkiye genelindeki 81 ildeki kuyumcular, yarından itibaren bir grup altını bozmama kararı aldı. Vatandaşlar, gram altın veya çeyrek altın almak yerine uzun zamandır kesme altın olarak bilinen eski altın parçalarını biriktirme yoluna gitmişlerdi.

Ancak kuyumcuların kesme altınları satın alırken sahte mi gerçek mi olduğunu belirlemekte zorlanmaları üzerine, bu tür altınları paraya çevirmeme kararı almaları bekleniyor. Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte, yatırımını kesme altın yönünde yapmış milyonlarca kişi altınlarının geleceği konusunda endişe duymaya başladı.

Altın geçen yıl yaklaşık yüzde 80'e yakın bir getiri sağladı ve bu yıl sonuna kadar rekor artış beklentisi var. Piyasa uzmanlarının sık sık altın fiyatlarının yükseleceği yönünde yaptıkları açıklamalar, yatırımcıların altına yönelmelerine sebep oluyor.

Kuyumcular, ellerine gelen sahte altınlar nedeniyle zarar yaşamamak için önlem almaya başladılar. Bu kapsamda, altın pazarındaki hareketlilikten korunmak için ortak bir karar alarak kesme altın alımını durdurduklarını duyurdu.

Kaynak: HABER MERKEZİ