Altın fiyatlarında iniş çıkışlar devam ederken, son dönemde hareketsizliği tercih eden altın yatırımcıları endişeye sürüklendi. Birçok ünlü ekonomistin altın tahminleri yakından takip edilirken, bu defa yatırım kuruluşlarından altına ilişkin tahminler geldi. Ekonomist Dergisi’nde yatırımcıları yakından ilgilendiren “Yaz portföyü nasıl olmalı?” sorusuna aranan yanıt kapsamında 7 kurumun portföy önerileri alındı ve gram altın için tahminlere yer verildi.

Altin Yatirimcilari Dikkat 7 Farkli Kurumdan Altin Tahmini1

Altın İçin İyi ve Kötü Senaryo

Ahlatcı Yatırım Genel Müdürü Atilla Esen, altındaki pozitif ve negatif ihtimalleri değerlendirerek şunları söyledi:

"Enflasyonun görece yüksek seyretmesi ve jeopolitik alandaki gerilimlerin sürmesi, altın talebini canlı tutmaya devam ediyor. Özellikle Çin merkezli talep, altının ons bazlı fiyatını yukarı yönlü destekliyor. Altın için iyi senaryo, altın fiyatlarını yukarı taşıyabilecek faiz indirimlerinin beklenenden önce gerçekleşmesi. Kötü senaryo ise merkez bankalarının yıl sonuna kadar faiz indirimine gitmemesi ve jeopolitik risklerin barış görüşmeleriyle çözülmesiyle olur."

Altin Yatirimcilari Dikkat 7 Farkli Kurumdan Altin Tahmini2

Başuzmanı İsa Karakaş Açıkladı: Memur Maaşı En Düşük Kaç Lira Olacak? Başuzmanı İsa Karakaş Açıkladı: Memur Maaşı En Düşük Kaç Lira Olacak?

7 Kurumdan Gram Altın Tahminleri Alındı

7 kurumun yaz döneminde gram altın tahminleri ise şöyle:

Altin Yatirimcilari Dikkat 7 Farkli Kurumdan Altin Tahmini

Kaynak: Haber Merkezi