İslam Memiş, ons altının 2380 doların altına inebileceğini ve gram altının da düşüş yaşayabileceğini öngördü.

Altın ve para piyasalarının önde gelen isimlerinden İslam Memiş, İran'da meydana gelen helikopter kazasının ardından emtia fiyatlarında yaşanan yükselişlere ilişkin uyarılarda bulundu.

Memiş, altın fiyatlarında beklenen sert düşüşler konusunda tarih vererek, dikkat edilmesi gereken adımları sıraladı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi, Orta Doğu'da yeni jeopolitik risklerin ortaya çıkmasına yol açtı.

Altın yatırımcıları, yaşanan yükselişin ne kadar süreceğini merak ederken, piyasaların önde gelen ismi İslam Memiş, altın fiyatlarında meydana gelebilecek değişikliklerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Altın sahiplerini uyararak, Memiş şu ifadeleri kullandı:

PİYASADA DÜŞÜŞE GEÇEBİLİR

İran'daki kaza sonrasında belirli bir fiyatlama yaşandı, ancak agresif bir piyasa değişikliği olmadı. Bölgeden tansiyonu artırabilecek açıklamalar bekleniyor olabilir, ancak ben destek seviyeleriyle ilgili düşüş beklentilerimin devam ettiğini düşünüyorum.

Ons altın için ilk aşamada 2380 doların altına inmeler olabilir.

50 gün sonra İran'da bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Bu gelişmelerin küresel ekonomiye, bölgeye ve fiyatlara etkilerini yakından takip edeceğiz. Haberlerin ardından altın ve gümüş fiyatlarında ciddi bir yükseliş gözlemledik.

Geçen hafta kapanışında, ons altının 2450 dolar seviyesine kadar yükseldiğini gördük. Gram altın tarafında ise 2550 lira seviyeleri görüldü.

1000 liranın altına indi: BİM her eve gerekli aleti kısa süre satacak 1000 liranın altına indi: BİM her eve gerekli aleti kısa süre satacak

ALTIN SAHİPLERİNE BÜYÜK BİR TUZAK KURULUYOR

Şu anda mayıs ve haziran aylarında devam eden bir manipülasyon piyasası var. Bu durum altın fiyatlarında ani yükselişler ve satışlar görmemize neden olabilir.

Bu hareketlerin amacı, yatırımcıları paniğe sürükleyerek ellerindeki altınları düşük fiyattan almak olabilir. Bu nedenle tuzağa düşenler, kaybettikleri altınları yerine koymakta zorlanabilirler.

Bu hafta itibarıyla, kaza nedeniyle yaşanan yükselişlerin düşeceğini düşünüyorum. Altın fiyatlarındaki beklentim ilk aşamada 2380 dolar seviyesi, ancak daha sonra aşağı yönlü kırılmalar yaşanabilir.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ