Bazı şirketler, hayat pahalılığıyla mücadele eden asgari ücretli çalışanlarına bayram öncesinde 5 bin TL ikramiye vereceklerini duyurdu. Bu karar, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı bir dönemde çalışanların ekonomik durumlarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Asgari ücretliye temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki tartışmalar devam ederken, bazı şirketler bayram öncesinde çalışanlarına 5 bin TL’lik ikramiye müjdesi verdi.

Söz konusu kararın, diğer şirketlere da ilham vermesi ve asgari ücretli çalışanların yüzlerinin biraz da olsa gülmesi bekleniyor.

Mehmet Şimşek’ten Asgari Ücret Açıklaması “Düşük Değil” Mehmet Şimşek’ten Asgari Ücret Açıklaması “Düşük Değil”

TÜRK-İŞ'in verilerine göre, mayıs ayında 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise 61 bin 788 TL, açlık sınırı ise 18 bin 969 TL olarak belirlendi.

Söz konusu veriler asgari ücretli yurttaşların açlık sınırının altında yaşamaya mahkum bırakıldığını kaldığını gösteriyor.

BAYRAM ÖNCESİ HESAPLARA YATIRILACAK

Asgari ücretli çalışanlarını desteklemeye çalışan firmaların, 5 bin TL’lik ikramiyeleri bayram öncesinde hesaplara yatıracağı belirtildi.

TARİH NET

Hayat pahalılığı karşısında açlık sınırının altındaki maaşlarıyla geçinmekte zorlanan asgari ücretliler, temmuz ayında memur ve emeklilere yapılacak zammın ardından kendi maaşlarında da olumlu bir düzenleme yapılmasını umut ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ