Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek

Vatandaşlar artık kilo yerine gram olarak alışveriş yapıyor. Kilosu 100 TL' den satılan Ayşekadın diye bilinen fasulye türü “Ayşe Hanım” olarak anılmaya devam edeceğe benziyor. Kış mevsiminde 120 TL olarak satılan fasulyenin hasat mevsimi olmasına rağmen şu an ki satış fiyatı ile arasında oluşan farkın sadece 20 TL olması vatandaşı şaşırtıyor.

Ayşekadın Gram Olarak Satılıyor

Soğuk geçen kış nedeniyle bazı seralarda üretimden verim alınamamasından dolayı Ayşekadın fasulye pazardaki fahiş fiyatıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Kilo fiyatı 80 ila 100 lira arasında olan fasulyenin  hiç fiyatında azalma yaşanmamasınan kaynaklı  bu yaz vatandaşın sofrasında az görülecek gibi duruyor. Bunun  tek sebebi Ayşekadın fasulyesinin pahalılıgı değil elbette. En çok bilinen nedeni ise fasulye üretiminin zahmetli olması ve üretim maliyetlerinin çok yükselmesi. Taze fasulye de üretimi binlerce dönüm ve çok geniş alanlarda yapılmadığı için çiftçi de artık eskisi gibi üretim yapmıyor. Bu da Ayşekadının pazrlarda yüksek fiyata satılmasına sebebiyet veriyor.Bfasulyenin pahalılıgı ve az yetiştirilmesinin pazarlardaki yansıması ise vatandaşın pazar çantalarında görülüyor. Pazar arabası ile alışverişe gelen vatandaş yok denecek kadar az diyen sebze meyve satıcısı pazar esnafı Kadir Demir: “Bu işi uzun yıllardır yapıyorum meyvenin, sebzenin fiyatının bu kadar uzun süre düşmediğini ilk defa şahit oluyorum. Kışında 120 den sattığımız taze fasulye şuanda da kilosu 100 TL. Vatandaş çareyi kilo değil de gram olarak almakta buldu. Herkes ihtiyacı kadar alışveriş yapıyor artık. Görüyorsunuz ki pazarda artık pazar arabasıyla gelen bile çok az. Herkes aldıklarını poşetlere koyup gidiyor. “dedi.