Konut yatırımı yapmak isteyenlerin uzun süredir bulunduğu bekle-gör döneminin sonuna gelindiğini söyleyen Endeksa Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Görkem Öğüt, “Konut fiyatlarındaki artış hızı, öngördüğümüz gibi reel olarak düşmeye devam ediyor. Nominal değer artışı ile enflasyon arasındaki makas yaklaşık yüzde 10 büyüdü” dedi. 

İSO İKİNCİ 500 AÇIKLANDI DENİZLİ'DEN 9 FİRAMA LİSTEDE İSO İKİNCİ 500 AÇIKLANDI DENİZLİ'DEN 9 FİRAMA LİSTEDE

TÜİK verileri, Türkiye genelinde konut satışlarının mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 46 artığını bir önceki yılın aynı ayına göreyse yüzde 2 azaldığını gösteriyor.  Mayıs ayında satılan konut sayısı, 110 bin 588. Geçen yılın Ocak-Mayıs dönemiyle karşılaştırıldığında ise konut satışlarında yüzde 3,4 azalma olduğu görülüyor. Mayıs ayında gerçekleşen konut satışlarını değer bazında inceleyen Endeksa’ya göre, Türkiye genelinde fiyatlar nominal olarak artmaya devam etse de artış hızındaki yavaşlama sürüyor. 

Peki Denizli Konut Satışında Durum Ne Oldu? 

TÜİK verilerine göre mayıs ayında Denizli’de toplam bin 358 konut satışı yapıldı. Bu sayı nisan ayına göre artış gösterse de 2023 yılının mayıs ayında bin 635 olarak gerçekleşti.  

Bu bağlamda Türkiye geneli konut fiyatlarındaki artış hızındaki yavaşlama Denizli içinde benzerlik gösterdi.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli