Son asgari ücret zammının üzerinden 6 ay geçmesinden sonra Türkiye’de çalışan işçiler, asgari ücrete ara zam olup olmayacağı konusunu merak etmeye başlamıştı. Konu hakkındaki bilinmezlik durumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamayla son buldu.  

VATANDAŞIN GÖZÜ MARKET İNDİRİMLERİNDE! VATANDAŞIN GÖZÜ MARKET İNDİRİMLERİNDE!

Asgari Ücrette Herhangi Bir Artış Olamayacak

Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtladı. Bir gazetecininin "Asgari ücrette ara zam olacak mı?" sorusu üzerine Işıkhan, "Asgari ücrette herhangi bir artış olamayacak. Geçen aralık ayında da biz bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz" şeklinde konuştu.

Calisma Bakani Noktayi Koydu Asgari Ucrete Ara Zam Olacak Mi1

"Refah Payıyla İlgili Çalışmamız Yok"

Amaçlarının geçici refahı sağlamak olmadığını vurgulayan Işıkhan, kalıcı refahı sağlamak için böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Işıkhan, bunun neticelerini yıl sonuna doğru enflasyon düşüşüyle birlikte göreceklerini bildirdi. Bir gazetecinin "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusuna Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok" yanıtını verdi.