Yaz tatili ve yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen Çivrilli gurbetçiler İlçeye gelmeye başladı. Gurbetçilerin gelişi ile ilçenin ticari hayatı hızlanırken, esnaf bu yıl gurbetçilerden çok umutlu. Emekli gurbetçilerin yıl içinde Çivril’de olduğunu ya da daha erken gelmeye başladığını belirten esnaflar asıl yoğunluğun çalışan kesimin yıllık izin ve yaz tatili için ilçeye gelmeye başlamasıyla yaşandığını belirtiyor.

Zamlı sigara fiyatları belli oldu: İşte öne çekilen zamlı liste Zamlı sigara fiyatları belli oldu: İşte öne çekilen zamlı liste

"Gurbetçilerin Geliş Tarihlerine Göre Ürün Yelpazemizi Genişletiyoruz"

Gurbetçilerin düğün, nişan ve sünnetlerini memleketlerinde yapmak istemelerinin Çivril ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten esnaflar “Gurbette yaşayan hemşerilerimiz özellikle düğün ve sünnetlerini memleketlerinde akrabaları ve tanıdıkları ile yapmak istiyor. Yaz tatillerini ve yıllık izinlerini genelde buna göre ayarlıyorlar. Bizlerde esnaf olarak onların geliş tarihlerine göre ürün yelpazemizi genişletiyor ve onların isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.

“Gurbetçiler Geldiğinde 10 Ayda Yaptığımız İşin Kat Kat Fazlasını 2 Ayda Yapıyoruz”

Gurbetçilerin gelmesiyle gıda ve giyim sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinin yoğun bir dönem geçirdiğini ifade eden esnaflar, gurbetçilerin gelmesiyle ilçede büyük bir hareketlilik yaşandığını yıl boyunca durgun olan işlerin gurbetçilerin gelmesiyle hareketlendiğini belirterek düğün sünnet merasimlerini Çivril’de yapan gurbetçilerin ilçeye ekonomik olarak büyük katkı sağladıklarını kaydettiler. Esnaflar  "Gurbetçiler eskisi kadar ilçemize ekonomik katkı yapmıyor ama yine de yıl boyunca onların gelmesini bekliyoruz. Çünkü onlar geldiğinde 10 ayda yaptığımız işin kat kat fazlasını 2 ayda yapıyoruz”’ diye konuştular.

Çivril Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zeki Karahan’da, Çivril ekonomisinin yaz döneminde gurbetçilerin gelmesiyle hareket kazandığına dikkat çekerek “Esnaflarımızın işleri, gurbetçilerin ilçeye gelmesiyle 2 katına çıkıyor. Ama gurbetçilerin katkıları her geçen yıl azalıyor” dedi.

Editör: Fatma Haytan